VIDEO. Zo wordt nieuwe fietsbrug over de Singel geplaatst

Een grote kraan heeft zaterdag in Berchem de nieuwe fietsbrug over de Singel gehesen. De fietsbrug is 45 meter lang en werd in twee delen van elk 110 ton geleverd op een vrachtwagen. Na de plaatsing is de brug nog niet bruikbaar. De aannemer moet de fietsbrug nog verder afwerken en de verbindingen aanleggen.

jas, rvre

In oktober zouden de eerste fietsers over de brug kunnen rijden. De brug is een onderdeel van de fietsostrade die langs de spoorweg van Antwerpen naar Mechelen loopt. De brug start op het hoogste punt van de Posthofbrug, loopt over de stationsparking, gaat verder in de spoorwegberm, steekt de Singel over en sluit aan op het fietsparkeergebouw van het station van Berchem.

Volgens provinciaal gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA) zorgt de brug voor een veilige en snellere oversteek over het drukke kruispunt. Naar schatting zullen er per dag zowat 5.000 fietsers gebruik van maken, wat dus ook het kruispunt zelf zal ontlasten. Volgens Lemmens negeren door de lange wachttijden nu heel wat fietsers het rode licht.

Het prijskaartje bedraagt 3,3 miljoen euro en is een samenwerking tussen de stad Antwerpen, de provincie, de Vlaamse overheid en Europa.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio