Vlaamse regering ontslaat diversiteitsambtenaar

Foto: BELGA

Vlaamse regering ontslaat diversiteitsambtenaar

Print

De Vlaamse diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva wordt ontslagen. Dat heeft de Vlaamse regering vanmiddag beslist.

Het ontslag van Lyubayeva zat er al even aan te komen. De Vlaamse diversiteitsambtenaar kreeg een negatieve evaluatie. Volgens Lyubayeva zelf werd ze ontslagen omdat ze zich te kritisch had opgesteld tegenover minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA).

Volgens een bericht in De Morgen zouden er ook drie collega’s naar een vertrouwenspersoon gestapt zijn om hun beklag te doen over de leiderschapskwaliteiten van Lyubayeva, twee van hen zouden een klacht overwogen hebben wegens pesterijen.

Lyubayeva werd vanmorgen gehoord door de Vlaamse regering. De ambtenaar kwam zich verdedigen na haar negatief evaluatierapport en nakend ontslag. Het gesprek met de Vlaamse ministers duurde een half uurtje. Nadien wilde de diversiteitsambtenaar geen commentaar kwijt. Naar verluidt was er niet echt sprake van een gesprek, maar werd er vooral geluisterd naar het verhaal van de ambtenaar.

Het mocht in ieder geval niet baten. Vanmiddag kreeg Lyubayeva te horen dat ze ontslagen werd. Dat is door verschillende bronnen in regeringskringen bevestigd.

Vlaamse regering ontslaat diversiteitsambtenaar
Foto: BELGA
Nu in het nieuws