Fit & Gezond

Verpleegster verliest 90 kilo: dit is haar geheim

Print
Verpleegster verliest 90 kilo: dit is haar geheim

Foto: Shutterstock

De Australische verpleegster Karen Diamond (46) kreeg vijf jaar geleden geen goed nieuws bij de dokter. Ze had door een ongezond overgewicht diabetes gekregen en een van haar nieren werkte niet naar behoren. Als ze haar leven niet drastisch veranderde, zou ze binnen een paar jaar aan de dialyse moeten. Op dat moment draaide de vrouw haar knop volledig om.

Karen woog tot een paar jaar geleden 160 kilogram, maar toen artsen haar vertelden dat ze diabetes, een hoge bloeddruk en een zieke nier had, kwam de grote ommezwaai. De 46-jarige verpleegster nam haar een sportabonnement en besloot om op haar eten te letten. Ze wilde natuurlijk vermageren, puur op karakter.

Vandaag zijn we vijf jaar verder en is de vrouw maar liefst 90 kilogram afgevallen. Ze kan kleren kopen die negen maten(!) kleiner zijn dan haar outfits van vroeger. “Het duurde lang om er te geraken. Ik begon op de loopband toen er niemand in de fitness was. Uiteindelijk leerde ik er mensen kennen en nam ik deel aan groepslessen en sportieve uitdagingen”, zegt ze aan de Australische versie van The Daily Mail.

De vrouw weegt momenteel 70 kilogram, wordt een keer per week begeleid door een personal trainer en sport zo’n vijf dagen per week thuis of in de sportschool, goed voor een totaal van acht uur lichaamsbeweging. Emotioneel eten heeft ze afgeleerd. Ze geniet nu van vijf kleine maaltijden per dag met weinig koolhydraten, suiker en vet.

“Ik probeerde in mijn leven al allerlei methodes om af te vallen, maar niets werkte. Nu marcheert het omdat ik zo vaak kan eten als ik wil, maar de inhoud van mijn bord is gezond en afgebakend. Ik had nooit durven dromen dat veel eten gepaard kon gaan met gewicht verliezen”, klinkt het. “Het is zwaar om eraan te beginnen, maar het is nog zwaarder om je manier van leven niet te veranderen. Als je in de zetel zit en ervan droomt om 30 kilo te verliezen en denkt dat je het niet kan: het kan wél. Ik ben iemand anders, zie een sterke vrouw als ik in de spiegel kijk en voel me dolgelukkig”, voegt ze eraan toe.

NIET TE MISSEN