© Archiefbeeld DV

Na 14 jaar eindelijk koper voor domein Peter Pan

De stad Mechelen gaat het domein van Peter Pan in Rijmenam (Bonheiden) voor 294.000 euro verkopen aan een vennootschap uit Aalst. Wat die er mee van plan is, is nog niet duidelijk.

Sven Van Haezendonck

De stad kocht het domein aan de Peulisbaan eind 1980 voor ongeveer 125.000 euro van het OCMW. Ze richtte er een recreatiecentrum in dat gedurende vele jaren dienst heeft gedaan voor de speelpleinwerking tijdens vakantie. Een kleine twintig jaar geleden werd die werking stopgezet. In juni 2003 besliste het stadsbestuur om de site te verkopen. Er boden zich wel geïnteresseerden aan, maar daar bleef het bij.

De administratie polste ook zelf bij mogelijke kandidaten, maar bijvoorbeeld Natuurpunt en Kempens Landschap bleken niet geïnteresseerd. Een woonwagenterrein bleek evenmin een optie. Door de lange leegstand zijn de gebouwen danig in verval geraakt en sinds de verhuizing van de conciërge is het aantal beschadigingen door vandalen nog toegenomen.

Ondertussen staat domein Peter Pan al 14 jaar openbaar te koop. Daarom heeft de gemeenteraad dinsdag het licht op groen gezet om de site onderhands te verkopen aan de BVBA Artales uit Aalst. “Wat die er mee van plan is, weten wij niet. Het zijn in principe ook onze zaken niet”, zegt voorzitter Koen Anciaux (Open Vld) van Sociaal Huis Mechelen. “Ik weet wel dat de vertegenwoordiger contact heeft gehad met enkele ouders uit Mechelen en Bonheiden. Zij hebben een kind met een handicap en ze waren op zoek naar een geschikte locatie om dagopvang te organiseren. Zij waren ook geïnteresseerd in de aankoop, maar een bod hebben ze niet gedaan.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio