Pascal (35) slachtoffer van gaybashing: “Ze hadden er echt plezier in”

Foto: RR

Pascal (35) slachtoffer van gaybashing: “Ze hadden er echt plezier in”

Print
Antwerpen -

De 35-jarige Pascal is zaterdagnacht het slachtoffer van gaybashing geworden in het hartje van Antwerpen. In de Hofstraat werd hij aangevallen door twee mannen. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt daarvoor ook camerabeelden.

Antwerpenaar Pascal (35) was zaterdagavond met een vriendin naar café ’t Nivo in de Grote Pieter Potstraat geweest en wandelde kort na middernacht met haar naar huis. In het café had hij al wel gemerkt dat twee mannen hem agressief bekeken. Op de korte weg naar huis liep het plots helemaal uit de hand. “Aan de Hofstraat en de Wisselstraat werd ik in mijn rug aangevallen”, vertelt Pascal. Zijn vriendin kon wegvluchten en waarschuwde Pascals vriend. “Het ging snel”, gaat Pascal verder in Gazet van Antwerpen. “En ze hadden er echt plezier in, die twee mannen.”

Omdat het zo snel ging, kreeg niemand de tijd om tussenbeide te komen. De twee aanvallers vluchtten weg en lieten hun slachtoffer bloedend achter. ­Pascal werd overgebracht naar het ziekenhuis. “Uit de scan is ondertussen gebleken dat ik een botje achter mijn oog gebroken heb”, vertelt hij.

De reden dat Pascal zijn verhaal wil doen, is om aan te tonen dat gaybashing zeker nog niet verdwenen is. Hij is er namelijk van overtuigd dat de twee mannen hem aanvielen omwille van zijn geaardheid. Ook de politie gaat er op dit moment van uit dat de geaardheid van Pascal het motief was voor zijn aanvallers.

“De feiten zijn geregistreerd onder de categorie discriminatie en haatmisdrijven”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Dat is een verzwarend element bovenop de kwalificatie van ‘opzettelijke slagen en verwondingen’.”

Om de daders, volgens verschillende getuigen Oost-Europese mannen, op te sporen doet de politie een beroep op de vele beelden van bewakingscamera’s in de binnenstad. “Ik hoop dat die beelden toch iets opleveren”, zegt slachtoffer Pascal.

Medeleven

De directie van 't Nivo wil haar medeleven betuigen. "We wensen een spoedig herstel aan Pascal en hopen hem spoedig terug te zien." De club wijst erop dat ze een stikt huisreglement heeft inzake druggebruik, alcoholmisbruik, discriminatie, gedrag en kledingvoorschrift. Bij zichtbare afwijkingen voeren wij een streng toegangsbeleid."

 

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio