© Dirk Kerstens

Staking bij CNH is afgelopen na akkoord

De staking bij het bedrijf CNH Industrial, beter bekend als Case New Holland, is voorbij. 56% van de werknemers van de producent voor tractoronderdelen heeft een akkoord goedgekeurd.

Het merendeel van de achthonderd werknemers van de vestiging van CNH Industrial op de Luchtbal in Antwerpen heeft vorige week gestaakt. De arbeiders protesteerden tegen de hoge werkdruk, die ontstond doordat de directie materialen te laat of verkeerd zou bestellen. Maar de vakbonden ABVV Metaal en ACV Metea hebben dit weekend een akkoord gesloten met de directie van het bedrijf.

“Het akkoord is maandag door ongeveer 56% van de arbeiders goedgekeurd. 44% heeft tegen gestemd”, zegt Peter Van Herck, vakbondssecretaris van ACV Metea. “Dit is de slechtst mogelijk uitslag, omdat er in het bedrijf twee sterke blokken zijn.” Van Herck voerde de onderhandelingen samen met Marc Pottelancie van ABVV Metaal.

Ondanks de nipte uitslag is de staking voorbij. De arbeiders zijn maandagavond weer aan het werk gegaan. “We hebben enkele dingen uit de brand gesleept”, zegt Van Herck. “De directie van het Italiaanse bedrijf zal dit jaar drie keer naar de vestiging in Antwerpen komen, om met de vakbonden te overleggen. In de komende weken zullen de werknemers aan hun leidinggevenden kunnen aangeven wat de pijnpunten op hun afdeling zijn, en wordt er een prioriteitenlijstje van oplossingen gemaakt. De vakbondssecretarissen zullen nu ook elke maand op het intern overleg worden uitgenodigd.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio