© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

1 / 3

Zoersel en Malle laten niemand vallen

De gemeenten Zoersel en Malle hebben samen een valpreventieproject uitgewerkt onder het motto: Wij laten u niet vallen. Het initiatief is vooral gericht op 65-plussers.

Jan Vorsselmans

De OCMW-voorzitters Katrien Schryvers (CD&V) van Zoersel en Wouter Patho (N-VA) van Malle lichtten het project toe en toonden welke gevaren er allemaal om het hoekje loeren.

“Het is goed dat onze senioren tips krijgen om vallen te vermijden”, zegt Wouter Patho. Dat gebeurt met infosessies, een valbus op 18 april in West- en Oostmalle, een valpreventiedag op 20 april en een seniorensportdag op 2 mei, allebei in Sint-Antonius-Zoersel.

De voorzitters namen de proef op de som, zetten een troebele bril op en kregen een gewicht aan hun been of middel. Deze zaken bootsen zo de ongemakken na waarmee iemand op leeftijd kan te kampen hebben. “Op een normale manier stappen, was niet mogelijk”, stipt Katrien Schryvers aan, die haar collega moest recht helpen.

De valpreventiewoning staat van 27 maart tot 21 april in het administratief centrum in Sint-Antonius-Zoersel (Handelslei 167) en van 24 tot 28 april in de foyer van de Notelaar in Oostmalle (Lierselei 17-19).

Info: 03.298.00.00 (Dienst Gezondheid Zoersel), 03.312.49.61 (Sociaal Huis Malle)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio