© BELGA

Geplaagd Lotto-Soudal rekent in Driedaagse op herstelde Gallopin, Quick Step is erg ambitieus

De Fransman Tony Gallopin is hersteld van zijn valpartij in de E3 Harelbeke en start dinsdag met Jens Debusschere als één van de speerpunten van Lotto Soudal in de Driedaagse van De Panne-Koksijde.

“We trekken met ambitie naar de Driedaagse. Gallopin en Debusschere zijn de twee speerpunten van onze ploeg. Gallopin is goed hersteld na zijn valpartij en op training zijn er alleen maar positieve tekens”, zegt sportdirecteur Frederik Willems in een persbericht van het team. “Een wedstrijd is natuurlijk anders dan een training, dus we wachten af hoe hij reageert op de inspanning.”

“De eerste rit, met een klassiek profiel, is meteen iets voor Tony. Net voor de plaatselijke ronden is de Haaghoek het eerste cruciale punt. Ook de Muur van Geraardsbergen staat op het menu. Daar kunnen we de sterke sprinters zoals Kittel en Kristoff proberen overboord te gooien. Als we met een groep naar de meet gaan, trekken we de kaart Debusschere”, laat Willems in de kaarten kijken.

“De eerste rit zal het klassement al voor een groot stuk bepalen. In rit twee en drie verwacht ik een sprint. Quick-Step Floors heeft daarvoor Marcel Kittel en Katusha Alexander Kristoff, maar Debusschere moet zich absoluut niet verstoppen. In de individuele tijdrit kunnen we ook het verschil maken en kijk ik uit naar het resultaat van Gallopin, De Buyst en Frison.”

“Jasper De Buyst krijgt een vrije rol. Moreno Hofland zal de sprint aantrekken voor Debusschere. Remy Mertz gaat mee vooral om ervaring op te doen en met Lars Bak en Marcel Sieberg nemen we ook twee routiniers van de ploeg mee.”

Quick-Step Floors mikt op klassement én op dagsucces

Bij Quick-Step Floors willen ze de goede prestaties doortrekken. De Belgische formatie mikt met Dries Devenyns en Belgisch kampioen Philippe Gilbert op het eindklassement en met de Duitse sprinter Marcel Kittel op ritzeges.

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

“De eerste etappe zal sowieso al een enorme impact hebben op het algemeen klassement. Zeker met een rit waarin niet minder dan elf hellingen zijn opgenomen. Daarbij onder andere tot de verbeelding sprekende hellingen zoals de Leberg, Berendries en de Muur van Geraardsbergen”, stelt ploegleider Rik Van Slijcke. “De tweede etappe en de korte rit in lijn op donderdag worden wellicht afspraken voor de sprinters. De tijdrijders komen donderdagnamiddag nog aan hun trekken. Kittel zullen wij natuurlijk uitspelen als het op een massasprint uitdraait. Hij hervat in de Driedaagse De Panne-Koksijde na een korte rustperiode na Parijs-Nice. Hij krijgt onder anderen Jack Bauer, Tim Declercq, Davide Martinelli, Maximiliano Richeze en Fabio Sabatini mee in zijn treintje.”

Trek-Segafredo speelt Edward Theuns uit in massasprinten

Trek-Segafredo rekent dan weer op Edward Theuns voor de massasprints. “Met Theuns hebben we iemand die het moet kunnen afmaken tegen sprinters zoals Marcel Kittel”, stelt ploegleider Dirk Demol. “Ik verwacht dat de tweede etappe wel in een groepssprint zal eindigen, net als de korte rit in lijn van donderdag.”

© BELGA

“Voor de eindstand worden de Deen Mads Pedersen en de Oostenrijker Matthias Brändle uitgespeeld. Zij zijn trouwens ook onze twee tijdritspecialisten. Het komt er dus op aan hen goed bij te staan tijdens de eerste rit. Daarin wordt het klassement een eerste keer in zijn plooi gelegd.” .

Meer sportnieuws