© Photo News

Deze twee Rode Duivels starten zeker tegen Rusland

Bondscoach Roberto Martinez zal dinsdagavond in de oefenmatch tegen Rusland Simon Mignolet en Thomas Vermaelen laten starten. Dat bevestigde hij op zijn persconferentie daags voor de match. De basiself kan er dinsdag overigens helemaal anders uit zien. Martinez is ook van plan om tijdens de match zes vervangingen door te voeren.

Bart Lagae in Rusland

Door blessures bij Thibaut Courtois en Laurent Ciman, had de bondscoach sowieso maar weinig opties meer. “Dat Mignolet en Vermaelen zouden starten was voorzien”, vertelde hij op zijn persconferentie in het Russische Sochi. “Ik wil hen zien spelen.”

© Photo News

De Spaanse trainer van onze nationale elf liet verstaan te willen experimenteren. “Ik ga zes vervangingen doen tijdens de match’, zei hij. “Dus is er een mix van spelers die zaterdag al aan de aftrap stonden en anderen die minder vaak spelen. Dit is voor zij die minder spelen hun kans om te bewijzen dat ze het truitje van de nationale ploeg waard zijn.”

Krijgt Tielemans kans van bij de aftrap?

Eén van die spelers kan de nog steeds maar 19-jarige Youri Tielemans zijn. De middenvelder van Anderlecht is de laatste tijd goed op dreef. “Hij is een goed voorbeeld van een speler die op de deur klopt”, aldus Martinez. “Zoals hij traint, verdient hij een kans. Ik wil hem graag eens in competitie zien. En jonge spelers kunnen de frisheid brengen die we nodig hebben. Dus Tielemans kan tegen Rusland belangrijk zijn.”

Martinez waarschuwde ook voor de Russen. “Ze zijn als gastland automatisch gekwalificeerd voor het WK. Voor hen is dit geen vriendenwedstrijd. Ik denk wel dat zij ook zullen roteren, maar ze vertrekken steeds vanuit dezelfde organisatie, met drie of vijf achterin. We hebben alleszins ons huiswerk gemaakt.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws