Alderweireld kijkt uit naar oefenmatch tegen Russen: “Leuk om met Vermaelen te spelen”

Foto: Photo News

Alderweireld kijkt uit naar oefenmatch tegen Russen: “Leuk om met Vermaelen te spelen”

Print

Toby Alderweireld heeft wel zin in de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Rusland van dinsdagavond. De centrale verdediger van de Rode Duivels kijkt ernaar uit met Thomas Vermaelen samen te spelen. De wedstrijd tegen Griekenland hebben de Duivels volgens hem al verwerkt: “We moeten geduldiger zijn.”

“Ja, na de wedstrijd tegen Griekenland hebben we gesproken met de groep. Natuurlijk zijn we teleurgesteld. We hebben besproken wat beter kon en moest. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de wilskracht er wel was. Tot de laatste minuut hebben we kunnen winnen en dat is ook belangrijk. Misschien kunnen we het volgende keer niet zo ver laten komen en kunnen we het beter uitspelen.”

“Misschien werden we te snel gefrustreerd, ja. Griekenland kwam voor en begon tijd te rekken. Dat is enorm lastig. Het mag geen excuus zijn maar het veld was ook niet helemaal goed. Als je dan wil voetballen moet je iets geduldiger zijn en weten dat het alleen maar in hun voordeel speelt als je gefrustreerd geraakt”, weet de verdediger. “En moet je gewoon proberen zelf een hoog tempo te spelen en pijn te doen waar het kan. In de toekomst zal ook zo zijn. Ploegen die ons de bal geven en verdedigen. Dan moeten wij oplossingen vinden en daar beter mee omgaan.”

“Dat geld is niet voor mij, hé”

“We wisten op voorhand dat de wedstrijd tegen Rusland op de planning stond. We waren dus voorbereid. Je speelt een interland, je speelt voor een land en daar ben je trots op. We willen een resultaat neerzetten, een goede prestatie leveren. In Sochi worden wedstrijden voor het WK gespeeld. Dat is interessant, zeker ook omdat het stadion zal vol zitten. Dan kunnen we de sfeer toch al eens proeven”, vindt Alderweireld.

“Het zal niet makkelijk worden want de Russen hebben ook wat te bewijzen. Ze organiseren volgend jaar het WK en zijn niet zo goed bezig. Ik voel dit niet aan als een vriendschappelijke wedstrijd. We spelen voor ons land en om te winnen.”

“Dat de bond voor deze wedstrijd 300.000 euro krijgt? Dat geld gaat naar de bond hé, niet naar mij. (lacht) Nee, ik denk dat je niet naar het financiële maar vooral naar het sportieve moet kijken. Het is gewoon een goeie uitdaging voor ons.”

“Probeer op natuurlijke wijze mijn draai te vinden”

Alderweireld zal nagenoeg zeker aan de wedstrijd beginnen. Dan komt hij een oude bekende tegen. “Ik kijk er ook naar uit om Thomas Vermaelen samen te spelen. Dat is wel aangenaam. Thomas is een modelprof en echt een goede speler. Er is nog niet over een spelsysteem gesproken. Maar als de coach met vraagt om rechtsachter te worden, zal ik daar ook spelen. Hij is ongelukkig geweest met blessures maar als de coach beslist ons achterin te zetten, kijk ik er wel naar uit.”

Mega Toby is ook steeds meer een natuurlijke leider achterin. “Natuurlijk voel je je wel belangrijk worden, maar alles hangt af van je prestatie bij de club. Als je het daar goed doet neem je dat mee naar de nationale ploeg. Ik draai een aantal jaren mee. Dat voel ik en ik probeer op een natuurlijke wijze mijn draai in te vinden en mensen te helpen waar het nodig is”, aldus Alderweireld.

Meer voetbalnieuws