Bejaard koppel dacht naar Michigan te vliegen, maar niets was minder waar

Print

Blunder van luchtvaartmaatschappij brengt bejaard koppel naar totaal andere bestemming dan verwacht Video: Kameraone

De Amerikanen Helen Wheeker (96) en haar echtgenoot George Nobel (89) kregen afgelopen woensdag te maken met een onverwacht avontuur. Het koppel dacht dat ze vanuit de luchthaven van Florida op weg waren richting Michigan, maar niks bleek minder waar. Door een blunder van luchtvaartmaatschappij Allegiant Air landde het vliegtuig in Ogdenburg, een dorpje aan de grens met Canada.

Het koppel dat zich met behulp van een rolstoel verplaatst, heeft zowel een woning nabij Fort Lauderdale als in Grand Rapids. Om de zes maanden nemen ze het vliegtuig om van het ene naar het andere huis te reizen. Afgelopen woensdag kregen ze via de piloot te horen dat er iets flink mis was gelopen bij hun recentste vlucht. “Hij zei dat er iets ergs was gebeurd en dat we ons in de staat New York bevonden”, vertelde Nobel achteraf.

Blijkbaar had een werknemer in de luchthaven hen naar de gate naast de juiste gate gebracht, met alle gevolgen van dien. Allegiant Air zorgde ervoor dat ze nog op de dag zelf konden terugvliegen. “Je spendeert een hele dag aan reizen, maar uiteindelijk kom je geen stap verder”, liet Nobel nog weten. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij lag ook een defect aan de boarding pass scanner aan de oorzaak van het probleem.

Ondanks alle ellende die het echtpaar heeft gekend, waren ze wel tevreden over hoe ze werden behandeld op de luchthaven. Ze besloten wel om vanaf nu in Michigan te blijven.

.

Nu in het nieuws