Dronkaard rijdt tegen 160 kilometer per uur naar wodca-controle

Foto: BELGA

Dronkaard rijdt tegen 160 kilometer per uur naar wodca-controle

Print
Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek liet tijdens het weekend 996 autobestuurders blazen. 31 chauffeurs testten positief. Tien rijbewijzen werden ingetrokken. Onder hen een snelheidsduivel die op het Battelcomplex méér dan 160 km per uur reed.

Deze bestuurder werd op de N16, aan de Elektriciteitstraat, achtervolgd door een interventieploeg van de lokale politie. In de omgeving van het Battelcomplex duwde de man het gaspedaal in tot méér dan 160 km per uur, op een plaats waar maximum 70 is toegestaan. “Hij schudde hiermee onze interventieploeg af. Maar betrokkene wist niet dat hij recht naar onze wodca-controle reed ter hoogte van het kruispunt Battelsesteenweg- N16”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Ondanks duidelijke bevelen, zelfs met een oranje brandende toortslamp, reed hij door en moesten inspecteurs opzij springen om niet aangereden te worden. “Er volgde een dolle achtervolging aan hoge snelheid met meerdere gevaarlijke manoeuvres op de N16, in de Baroniestraat en op de Uilmolenweg, waar hij kon worden klemgereden”, vertelt Van de Sande.

De man was dronken en onder invloed van drugs. Hij weigerde alle testen, ook de bloedproef waarvoor een wetsdokter gevorderd was. Dat kan de man binnenkort op de rechtbank zwaar aangerekend worden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio