Red Flames spelen vriendschappelijk tegen Spanje en Schotland met deze selectie

Foto: Photo News

Red Flames spelen vriendschappelijk tegen Spanje en Schotland met deze selectie

Print
Brussel -

Ives Serneels, de bondscoach van de nationale vrouwenvoetbalploeg, heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de vriendschappelijke wedstrijden van de Red Flames tegen Spanje (op zaterdag 8 april in Eupen) en Schotland (op dinsdag 11 april in Leuven).

Begin maart namen de vrouwen van bondscoach Serneels ook al deel aan de Cyprus Women’s Cup. Daar wonnen ze van Italië (1-4), speelden ze gelijk tegen Zwitserland (2-2) en Oostenrijk (1-1) en verloren ze van Noord-Korea (4-1).

In vergelijking met de Cyprus Cup zijn De Neve, Blom en Daniels nieuw in de selectie. Van De Putte, Vanmechelen, Wijnants en de geblesseerden Schryvers en Vanhaevermaet zijn er niet meer bij.

Op 13 juni staat ook nog een vriendschappelijke interland tegen Japan op het programma.

De Red Flames (FIFA 23) plaatsten zich vorig jaar voor het eerst voor de eindronde van het EK, dat van 16 juli tot en met 6 augustus plaatsvindt in Nederland. De Flames werden ingedeeld in groep A en nemen het daarin op tegen Denemarken (FIFA 15), Noorwegen (FIFA 11) en gastland Nederland (FIFA 12).

Selectie:

Doel: Nicky Evrard (Gent), Diede Lemey (Anderlecht), Sofie Van Houtven (Genk Ladies)

Verdediging: Imke Courtois (Standard), Maud Coutereels (LOSC Féminines/Fra), Laura Deloose (Anderlecht), Laura De Neve (Anderlecht), Heleen Jacques (Anderlecht), Nicky Van Den Abbeele (Anderlecht), Aline Zeler (Standard)

Middenveld: Tine De Caigny (Anderlecht), Lien Mermans (Ladies Genk), Lenie Onzia (FC Twente/Ned), Davina Philtjens (Ajax/Ned), Elien Van Wynendaele (Gent), Sara Yuceil (Olympique Marseille/Fra)

Aanval: Jassina Blom (Heerenveen/Ned), Janice Cayman (Western New York Flash/VSt), Jana Coryn (LOSC Féminines/Fra), Yana Daniels (FC Twente/Ned), Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg/Dui)

Meer voetbalnieuws