© Patrick De Roo

Broers beginnen eetzaak Time Out: “De Statiestraat een handje helpen”

De broers Basset (30) en Abdussamie (26) El Moukhtari zijn geboren en getogen Berchemnaars, en ondernemers in hart en nieren. Samen fleuren ze de Statiestraat op met Time Out, een gezellig ontbijt- en lunchzaakje.

evw

“Wij zijn opgegroeid in Berchem. Samen met onze vrienden misten we een plekje waar we ’s ochtends konden gaan ontbijten”, vertelt Basset, die de zaakvoerder is. Zijn jongere broer staat in voor de keuken. “Bovendien vonden we dat deze buurt wel een duwtje in de rug kon gebruiken. We merkten dat de Statiestraat en de Driekoningenstraat een beetje achteruit zijn gegaan de laatste jaren. Dat schrikte ons niet af om er een zaak te beginnen. Integendeel, we zien dat als een uitdaging.”

Want de buurt kan wel wat meer leven in de brouwerij gebruiken, stelt Basset. “En ik denk dat dat ook aan het gebeuren is. Ik heb er een goed gevoel bij dat er hier de komende jaren heel veel gaat veranderen. Panden worden gerenoveerd en verschillende nieuwe zaakjes nemen hier hun intrek. Mensen met inspiratie hebben hier de kans om nieuwe dingen uit te proberen. Ik hoop alvast dat wij met Time Out nog meer volk kunnen aanmoedigen om hier ook iets te beginnen. We willen inspireren met ons ondernemerschap.”

Chocoladetaart en spaghetti

Met Time Out willen de twee broers mensen uit de buurt verwennen met uitgebreide ontbijtjes en lekkere lunches. “We wilden geen typisch Marokkaans restaurantje worden waar niet iedereen zou durven binnen stappen. Wij willen echt iedereen uit de buurt naar hier krijgen: voor onze omeletten en spiegeleieren, quiches, belegde broodjes, spaghetti bolognese of zelfgemaakte chocoladetaart. Maar evengoed voor onze typische Marokkaanse muntthee.”

Time Out is nog maar sinds begin deze maand open. “Maar we krijgen al heel wat volk over de vloer. Ik voel me hier helemaal thuis”, vertelt Basset. “Omdat ik dit samen met mijn broer kan doen, gaat het er zo gemoedelijk aan toe. Maar wij kennen ook heel veel mensen hier in Berchem en die komen allemaal eens een kijkje nemen, en ze blijven terugkomen. Dat maakt de sfeer hier heel aangenaam.”

Genoeg volk voor hulp

Van hun familie krijgen Basset en Abdussamie overigens alle steun. “Zij zijn heel trots op ons. En als we hulp nodig hebben, staat er genoeg volk klaar om ons te helpen. Zij willen echt dat wij ons doel bereiken: dat dit een tof zaakje wordt in deze buurt, dat alles vlot verloopt en dat we hier heel lang kunnen blijven. Wij willen een frisse wind door de Statiestraat blazen.”

Time Out, Statiestraat 127, 2600 Berchem

Tips om te Doen!