Dertiger riskeert 26 jaar cel voor moord op partner

Print
Merksem -

Nesib B. (33) riskeert 26 jaar cel voor de moord op Irisleidi Tamayo (26). De beklaagde bracht zijn echtgenote in januari 2016 in Merksem om het leven met verschillende messteken.

Nesib en Irisleidi vormden ongeveer elf jaar een koppel. Ze hadden samen twee kinderen, maar ook de drie kinderen uit zijn vorig huwelijk woonden bij hen. Het slachtoffer ging gebukt onder zijn jaloezie en controlerend gedrag en was een week voor de feiten naar een vluchthuis gegaan. Ze had definitief een punt gezet achter hun relatie, wat hij niet kon verkroppen.

In de armen van haar moeder

Op 30 januari 2016 had Nesib gevraagd of Irisleidi de twee jongste kinderen kon komen ophalen. Ze reed daarop samen met haar moeder en diens partner naar Merksem. Hij ging mee naar binnen, maar werd door de beklaagde weggestuurd, omdat hij vijf minuutjes alleen wilde praten met het slachtoffer.

Korte tijd later hoorden ze gegil en kwam de oudste dochter van 14 in paniek naar buiten gelopen: “Papa is mama aan het vermoorden!” Ze troffen het slachtoffer met 26 messteken in de garage aan. “Irisleidi stierf in de armen van haar moeder, wat ongelooflijk zwaar om dragen is”, stelde advocaat Bart Verbelen namens de moeder van het slachtoffer.

Nesib had zichzelf in de onderbuik gestoken, maar zonder veel erg. Hij probeerde de schuld in de schoenen van het slachtoffer te schuiven. De beklaagde beweerde dat Irisleidi hem in de keuken een klap had gegeven en als eerste naar een mes had gegrepen. Hij was echter sneller, waarna ze hun gesprek hadden verdergezet in de garage. Daar had hij haar drie keer gestoken, nadat ze kwetsende opmerkingen had gemaakt. Voor ze stierf, zou Irisleidi nog gezegd hebben dat ze hem graag zag en hem gekust hebben.

Geld, gsm, sleutels

“Zijn versie is compleet ongeloofwaardig”, stelde aanklager Alexandra Van Kelst. Ze verwees naar de vaststellingen van de wetsdokter en de verklaringen van de kinderen die vertelden hoe Nesib haar quasi meteen naar de garage had genomen. Toen ze gegil hoorden, waren ze gaan kijken en hadden ze gezien hoe hij met het mes op hun (stief)mama in stak, terwijl ze zich tevergeefs probeerde te verweren.

De kinderen verklaarden ook dat Nesib hen kort voor de komst van het slachtoffer een enveloppe met 3.600 euro, zijn gsm en autosleutels had gegeven. “Het was allemaal voor ons, omdat we recht hadden op een goed leven. Papa begon te huilen en zei dat hij voor lange tijd zou weggaan, maar dat hij zou terugkomen als we groot waren”, las de procureur voor uit de verklaring van de toen 9-jarige dochter. “Daaruit blijkt duidelijk dat dit geen impulsieve daad was, zoals hij ons wil wijsmaken”, stelde Van Kelst.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio