21 ontsnapte paarden op stap in dorpscentrum Arendonk

Brigitte Dillen ving een deel van de uitgeputte paarden op bij manege Lone Star Stables. Foto: BERT DE DEKEN

21 ontsnapte paarden op stap in dorpscentrum Arendonk

Print
Arendonk -

Tientallen Arendonkenaars moesten zaterdagavond even met de ogen knipperen. Tal van jonge paarden zonder ruiter holden plots door het dorpscentrum.

Bij de lokale politie Kempen Noord-Oost liep al tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag een melding binnen over een groep ontsnapte paarden op de openbare weg. “De paarden, dieren van ongeveer één jaar oud, konden bij elkaar gedreven worden en werden in een weide geplaatst in de Hoge Pedestraat in Arendonk. De eigenaar van de ontsnapte dieren werd gecontacteerd, maar die kon niet meteen ter plaatse komen om de paarden op te halen”, zegt Katrien Goffings van de lokale politie Kempen Noord-Oost. “Zaterdagavond kwam dan de melding dat de paarden opnieuw ontsnapt waren. Ditmaal uit de weide waarin ze tijdelijk verbleven.”

Centrumstraten

Er werden paarden gesignaleerd in het centrum van de gemeente, maar ook aan Brulen, Voorheide en de omgeving van het asielcentrum aan Grens. Op de sociale media werd de uitstap van de paarden op de voet gevolgd. “Samen met de politie en toegesnelde mensen die iets van paarden afweten, hebben we ze kunnen vangen”, weet Patrick Deboel van de brandweer van Arendonk. “Sommige paarden hadden ondertussen het Nederlandse Reusel al bijna bereikt.” De hele operatie nam zo’n twee uur in beslag.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio