Dit is de verdachte van onze mollenjagers voor de ontknoping van De Mol

Print

Het net sluit zich stilaan rond De Mol. Vanavond weten we wie de boel de hele tijd gesaboteerd heeft. Het is dus het ideale moment om de vorige aflevering nog eens te herbekijken. Onze mollenjagers Davy en Charlot geven je tips om de mol definitief te ontmaskeren.

Dit is de verdachte van onze mollenjagers voor de ontknoping van De Mol

De tips van Davy:

* Waarom Davey niet? Hij bracht volgens de follow the money-theorie het meeste geld op voor de groepspot. Een mooi voorbeeld is de 1500 euro die gewonnen werd bij de gps-opdracht in aflevering 5. Ondanks de povere aanwijzingen van de groep wist hij samen met Hans toch de juiste bestemming te bereiken.

* Waarom Annelies niet? Met haar beperkte bijdrage aan de proeven is ze voor mij lang verdacht geweest, maar ze stond iets te vaak aan de zijlijn om actief te kunnen saboteren. Relaxen met Marzena tijdens de proef met het luchtkussen, een blackout bij de museumproef, haar bril vergeten bij het spelletje golf en als eerste ingehaald door de lantaarn bij de fietsopdracht.

* Waarom Eline wel? Ze verdient amper geld voor de groepspot en blijft in de montage opvallend op de achtergrond. Als kandidaten een fout maken is ze vaak de eerste om die bij te treden en achteraf in de verf te zetten.

Een greep uit haar mogelijke sabotages:

- De nachtelijke opdracht in het museum liep enkel fout bij het stelen van de schedel voor 1.000 euro door Eline en Bertrand. Op de beelden zien we dat Eline het alarm liet afgaan.

- Door onterecht Annelies als afvaller aan te duiden na de eliminatie met de bril liep de groep maar liefst 3.000 euro mis. Het was Eline die haar openlijk verdacht maakte door te vragen of ze net daarvoor aan het wenen was.

- Haar de hartslag was van bij de start van de hartslagproef opvallend hoog. Heeft ze vooraf nog snel wat gesport buiten het oog van haar medekandidaten en de kijkers?

En zijn dit enkele van de verborgen hints dit seizoen?

- In het woordraster van de dierenproef kon je op de eerste drie rijen ELINE IS DE MOL vormen.

- In haar profiel vallen haar hobby’s op: Monitor bij Out of Limits

Dit is de verdachte van onze mollenjagers voor de ontknoping van De Mol

De tips van Charlot:

* In de eindspurt naar de finale komt iedere kandidaat op zijn of haar manier verdacht over. Davey wringt zich tijdens alle opdrachten in een cruciale rol. Zijn filmkennis blijkt dan toch niet zo goed te zijn, en wanneer hij opmerkzaam moet zijn, beleeft hij liever een gezellige tête-à-tête met Eline.

* Verdachte dingen over Annelies hoef ik niet te vertellen, daar kan zelf de minst oplettende kijker een boek over schrijven. Stonden de acht vliegen voor de acht kandidaten die Annelies uit het spel gemold heeft, of is ook dat te voor de hand liggend?

* Eline kwam door de afleveringen heen meer en meer op de achtergrond en lijkt niet veel opvallends te doen. Worden haar acties bewust uit de montage gehouden? En zou ze werkelijk zo slecht kunnen liegen of willen de makers ons dat doen denken?

* Hoofdverdachte: Eline. Van de drie finalisten is Eline degene die het minste geld in de pot bracht. Zij is degene die heel erg onder de radar zou kunnen hebben gesaboteerd. Al hoop ik toch stiekem een beetje dat de productie het dit jaar over een volledig andere boeg heeft gegooid en gekozen heeft voor een saboteur met schijnbaar ondoordachte acties en opvallend klunzig gedrag. Ze mag dan wel onder de kijkers hoofdverdachte nummer één zijn, diep vanbinnen gelooft niemand dat verstrooide en ongeïnteresseerde Annelies de slinkse mol zou kunnen zijn.