© Archief

© PDV

1/2

Weduwe verongelukte wielrenner wordt verpleegster in de koers

Astrid Collinge, de weduwe van Antoine Demoitié, gaat binnenkort aan de slag gaat als verpleegster in de koers, meer bepaald in de ambulance. Haar echtgenoot overleed vorig jaar tijdens Gent-Wevelgem na een tragisch ongeval met een motard.

“Sinds Antoine er niet meer is, wil ik me nuttig maken voor de veiligheid van de renners”, zei ze aan Sporza. “Als verpleegster heb ik de manier gevonden om dat te doen. Een aantal weken geleden heb ik me aangemeld en onlangs kreeg ik het nieuws dat ik aan de slag mag in een aantal WorldTourkoersen. Ik maak mijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik.”

© Belga

Beroepshalve werkte ze al in een operatiekwartier als verpleegster. “Antoine hangt nog altijd rond de ploeg. Dat voel ik gewoon.” Gisteren was ze ook aanwezig op het startpodium, waar samen met Wanty Groupe-Gobert een minuut stilte werd gehouden. Ze kreeg van de organisatie een cheque ter waarde van 2.500 euro die ze op haar beurt aan Oxygene Mont-Goddine schonk, een vereniging die zich inzet voor longtransplantaties. Het rugnummer 192, dat Demoitié vorig jaar droeg, wordt niet meer gebruikt. Anderhalve kilometer voorbij de plugstreets hing ook een spandoek met ‘Ride for Antoine’.

Meer sportnieuws