Martijn overleden nadat hij huwelijk uitstelde voor harttransplantatie

Omdat haar verloofde Martijn (32) enkele weken geleden onverwacht een donorhart kreeg, stelden hij en Ellen (28) met veel plezier hun geplande huwelijk uit. Zijn nieuwe hart werkte perfect, waardoor het koppel een mooie toekomst tegemoet ging. Tot Martijn plots een longinfectie opliep en zaterdag onverwacht overleed. “Ik begrijp niet dat dit zijn lot moet zijn”, zegt Ellen in Het Nieuwsblad.

Martijn, die een erfelijke hartaandoening had, vernam begin deze maand het goede nieuws dat er voor hem een donorhart was gevonden. Een transplantatie was noodzakelijk, want anders zou hij nooit een lang leven kunnen hebben.

Met veel plezier stelden ze dus hun geplande trouwfeest uit en liet hij zich opnemen in het ziekenhuis. “De harttransplantatie is perfect verlopen”, zegt Ellen maandag in Het Nieuwsblad. “Zijn nieuwe hart werkte fantastisch goed. Maar terwijl hij herstelde in het ziekenhuis heeft hij vorige woensdag een longinfectie opgelopen.

De artsen hebben de oorzaak niet gevonden. Maar de infectie heeft zich verder verspreid in het lichaam van Martijn. Eerst naar zijn nieren, maar uiteindelijk ook naar zijn nieuwe hart.” Martijn is zaterdagochtend in het ziekenhuis aan de infectie overleden.

Nu in het nieuws