Waarom het vijfde seizoen van The Sky is the Limit niet voor morgen is

Tv-maker Peter Boeckx met Michel Van den Brande tijdens de opnames voor ‘The Sky is the Limit’ Foto: VIER

Waarom het vijfde seizoen van The Sky is the Limit niet voor morgen is

Print

Peter Boeckx, de maker van programma’s als The Sky is the Limit en The Show must go on, blijft nog drie jaar exclusief voor Vier werken. “Het lichtvoetige werk gaat wel even aan de kant.” Het vijfde seizoen van The Sky is the Limit is dus niet voor morgen.

De fans van The Sky is the Limit zullen het na het vierde seizoen, dat in april afloopt, een tijdje zonder de fratsen van de ‘happy few’ in Vlaanderen moeten doen. Een vijfde seizoen van de realityreeks die in 2014 van start ging op Vier en meteen een schot in de roos was, staat even niet op de prioriteitenlijst van maker Peter Boeckx (56). “Het programma is nog altijd een ­hype, maar ik heb zin om iets anders te doen. Ik ga me vastbijten in het zwaardere werk, zoals De Bende Haemers.”

Waarom het vijfde seizoen van The Sky is the Limit niet voor morgen is
Peter Boeckx. Foto: Photo News

Vier pakte bij de start van de zender in 2012 uit met die zesdelige documentairereeks van Peter Boeckx over de ­beruchte gangster Patrick Haemers. Voor het eerst kreeg Vlaanderen beelden te zien van het leven dat de bende­leider tussen zijn bloedige overvallen echt leidde. “Na De Bende Haemers had ik nood aan iets lichtvoetigs. Dat is The Sky is the Limit geworden.”

Ondanks een aanbod van de VRT dat volgens Boeckx “heel concreet’ was, tekende hij nu een nieuw contract dat hem voor drie jaar bindt aan Vier. Welke nieuwe programma’s dat moet opleveren, wil de tv-maker nog niet kwijt. “Maar het wordt een mix van journalistiek en human interest.”

Een vijfde seizoen van The Sky is the Limit komt er sowieso, maar niet meteen.

.

Nu in het nieuws