Slachtoffers brandstichting houden spaghettislag

Elies Leemans en Els Peeters zijn vriendinnen geworden. Foto: Sven Van Haezendonck

Slachtoffers brandstichting houden spaghettislag

Print
Mechelen - De twee jonge vrouwen die begin dit jaar na een brandstichting in de Mechelse wijk Arsenaal hun auto verloren, hebben zondag een spaghettislag gehouden. Bijna 300 mensen kwamen eten.

Op 19 januari zagen Elies Leemans en Els Peeters hun auto in vlammen opgaan. De gebeurtenis schepte een band tussen de twee buurvrouwen en de solidariteit in met de slachtoffers bleek groot. Samen met de spaghettislag die ze zondag in zaal De Smis op de Leuvensesteenweg zelf mee organiseerden, leverden alle acties samen een paar duizend euro op. “Ik heb ondertussen tweedehands een ander autootje gekocht, opnieuw een Clio”, zegt Els.

Vriendin Elies spaart voor een grotere gezinswagen. “De centen die sympathisanten en wij verzamelden, zet ik daarvoor op een aparte spaarrekening”, geeft ze aan. Met een spaghettislag sluiten ze dit hoofdstuk nu af. Familie en vrienden kwamen helpen om alles samen meer dan 25 kilo pasta en 70 liter spaghettisaus aan de man te brengen. “Voor mij is dit het eindpunt. Het was niet leuk, het was heel erg schrikken. Daarna is er iets mooi uit gegroeid en zijn we samen voor deze spaghettidag beginnen gaan. Voor mij is dit een leuke afsluiting van een nare gebeurtenis”, legt Els uit.

"We voelen ons een beetje in de steek gelaten"

Van de daders van de brandstichting is er na twee maanden nog steeds geen spoor. De twee slachtoffers zijn teleurgesteld in de politie. “Ik vind het wel heel jammer dat de politie precies weinig heeft gedaan aan onze zaak. We zijn alleszins nauwelijks of niet ingelicht, ook al was ons dat beloofd. We voelen ons een beetje in de steek gelaten”, vertelt Elies.

“De avond na de feiten zijn alleen wijzelf en enkele getuigen gehoord. Pas een week later hebben wij opnieuw iets gehoord van de politie”, klinkt het. Tevreden zijn ze wel over de hulp die de stad heeft aangeboden. “Na het artikel in jullie krant zijn de brandsporen op de parkeerplaatsen in de buurt schoongemaakt. Ook het zaaltje voor onze spaghettislag mochten wij gratis gebruiken”, zegt Els nog.    

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio