Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Vabco Mol van coach Jan Mathues pakt tweede titel op rij

Feest bij de spelers van Vabco Mol, die zaterdagavond verrassend de titel in eerste provinciale pakten. Foto: EV

Vabco Mol van coach Jan Mathues pakt tweede titel op rij

Basketbal1ste provinciale (m):Vabco Mol - BBC Herentals 67-33

Vabco Mol heeft zijn tweede titel op rij binnen en stijgt voor het eerst in de geschiedenis van de club naar tweede landelijke. Vabco versloeg de buren uit Herentals, terwijl achtervolger Nieuw Brabo verrassend verloor van Wuustwezel.

Dit scenario hadden ze in Mol helemaal niet verwacht. Nieuw Brabo zat de Mollenaars al enige tijd op de hielen. De Molse trainer Jan Mathues dacht voor de wedstrijd tegen Herentals nog dat zijn ploeg nog voor enkele slopende weken stond. De laatste wedstrijd zou normaal gezien bepalend zijn. Dan speelt Vabco gastheer voor Nieuw Brabo, zo dacht Mathues. Dat Vabco later op de avond toch plots kampioen werd, kwam dan ook als een absolute verrassing.

Nadat de Mollenaars zelf vlotjes de maat van Herentals hadden genomen, kwam het bericht binnen dat achtervolger Nieuw Brabo tegen alle verwachtingen tegen het lager geklasseerde Wuustwezel had verloren.

In Mol werd er meteen naar champagne gezocht. “Een kampioenenviering kan je dit niet noemen, want we waren hier helemaal niet op voorbereid”, glunderde coach Jan Mathues. “Gelukkig is het Mol-kermis en kunnen we ons daar in het feestgedruis storten. Dat we de titel nu al pakten, is best wel een pak van mijn hart. Ik weet niet of iedereen dat al beseft, maar we schrijven geschiedenis. We promoveren voor de tweede keer op rij, hé.”

“Ik ben hier voor het tweede seizoen coach en in die periode hebben we in eigen zaal geen enkele wedstrijd verloren.”

“Of we klaar zijn voor tweede landelijke? De groep blijft intact en ook ik zal met veel plezier in Mol blijven. Deze groep verdient de kans om de ervaring op dat niveau op te doen. Ik denk wel dat we zeker één versterking nodig hebben. Daar zullen we de komende weken werk van maken.”

Dubbel feest

Ten huize Mathues was het deze week overigens twee keer feest, want ook de partner van de Molse coach, Campiniaspeelster Carolien Verbandt, speelde eerder deze week kampioen met haar ploeg . “Dat is puur genieten. Iedereen kent mij als een bescheiden persoon, maar nu voel ik toch best trots”, besloot de trainer.