Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Titel heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”

Feest bij de spelers van HYC Herentals na de titelzege tegen Bulldogs Luik. Foto: smb

“Titel heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”

IJshockey hyc herentals - HYC van Mitch Morgan pakt na thriller in over-time na beker ook Belgische titel

HYC is de nieuwe kampioen van België. Maar dat heeft de Herentalsenaars wel bloed, zweet en tranen gekost. Na 140 minuten spelen moest Bulldogs Luik dan toch het hoofd buigen.

Zaterdag had Luik nog op overtuigende wijze zijn thuismatch gewonnen, gisteren deed HYC Herentals hetzelfde. Over-time dus. Twee keer tien minuten zouden bepalen wie de nieuwe landskampioen zou worden.

De schrik om te verliezen was aanvankelijk groter dan de wil om te winnen, maar na zeven minuten wist Vincent Morgan dan toch de ban te breken. Broer Mitch Morgan dikte aan en in het slot legde Franssen de 3-0 eindstand vast. Aanvoerder Mitch Morgan mocht de kampioenenbeker in ontvangst nemen. Het feest in Herentals kon losbarsten.

Karakter“Dit heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar vooral veel karakter”, aldus de Herentalse captain.

“Twee weken geleden sneuvelden we in de halve finales van de play-offs van de Beneleague en sloten we het seizoen mentaal af. Dan kregen we plots te horen dat we deze twee matchen toch nog moesten spelen en het was zeker niet evident om daar opnieuw de energie voor te vinden. Zaterdag in Luik hadden we de klus moeten klaren, maar gaven we een 0-3 voorsprong uit handen. Het was trouwens niet eerste keer de laatste weken dat ons dat overkwam. Daardoor moest het nu gebeuren. Voor deze tweede en beslissende wedstrijd pepten we onszelf opnieuw op. Niemand komt winnen in Herentals. We hebben woord gehouden. De match verliep volgens plan, maar in de extra tijd begonnen we uiteraard opnieuw van nul. Iedereen is evenwel tot het uiterste gegaan en daar zijn we voor beloond. Vorig seizoen mochten we de triple vieren. Dat was nu niet meer mogelijk, maar de dubbel hebben we wel op zak.”

Nationaal teamNa afloop barstte een groot feest los in Herentals, maar veel rust is er de spelers de volgende dagen echter niet gegund. Zaterdag vertrekt de nationale ploeg naar het WK en daarvoor moet er uiteraard opnieuw getraind worden. Opmerkelijk genoeg zullen de meeste opponenten van het afgelopen weekend ginds schouder aan schouder de nationale eer verdedigen. Bondscoach Jan Van Beveren was gisteren dan ook een aandachtig toeschouwer in Herentals.