Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Tegen de echte topclubs komen we nog wat tekort”

Mohamed Darri (rechts) probeert een tackle van Reda Mohamed Dahbi te ontwijken. Darri zorgde voor het enige doelpunt van FT Antwerpen in de wedstrijd tegen Hasselt. Foto: TOM GOYVAERTS

“Tegen de echte topclubs komen we nog wat tekort”

ZaalvoetbalFutsal 1ste klassefT Antwerpen 1- Gelko Hasselt 4 - Antwerpen van manager Staf Verbeeck vergeet klus af te maken in eerste helft

FT Antwerpen heeft in een met 1.800 aanwezige toeschouwers gevulde Lotto Arena zijn meerdere moeten erkennen in een efficiënter en iets volwassener spelend Hasselt. Meteen de vierde nederlaag van Antwerpen tegen de toppers Halle-Gooik en Gelko Hasselt.

FT Antwerpen speelde een meer dan degelijke eerste helft, maar stuitte op de bezoekende doelman Lahraoui, die met enkele grootste reddingen de thuisploeg van een verdiende voorsprong hield.

“In de eerste helft waren we zeker de evenknie van Hasselt”, zegt Antwerpenmanager Staf Verbeeck. “Wij hadden de betere kansen, maar benutten ze niet. Enerzijds omdat Lahraoui een ongelooflijk sterke wedstrijd keepte, en anderzijds omdat we enkele wenkende kansen niet konden benutten. We begonnen vervolgens enorm fel aan de tweede helft, creëerden ook enkele kansen waarvan Darri er één benutte en ons op een 1-0 voorsprong bracht.”

Antwerpen leek op dat moment bevrijd en ging verwoed op zoek naar de 2-0. “Yachou had dat tweede doelpunt aan de voet, maar hij miste jammerlijk”, aldus Verbeeck. “Toen Hasselt dan in de daaropvolgende aanval gelijkmaakte, knakte er iets. Zeker omdat de Limburgers één minuut later op voorsprong kwamen. Toen voelde je dat het over was.”

Antwerpen probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar het was Hasselt, dat met twee extra doelpunten de Sinjoren definitief uittelde. “Ik moet toegeven dat Hasselt de wedstrijd na die 1-2 verstandig heeft uitgespeeld. We kregen niet echt de mogelijkheden meer om ons terug in de wedstrijd te knokken”, aldus Staf Verbeeck.

“Scherprechter spelen”

De Antwerpse manager schetste meteen ook de waardeverhoudingen in het huidige futsal en de plaats van FT Antwerpen daarin schetste. “We hebben de voorbije maanden aan den lijve ondervonden dat we wel mee kunnen spelen met Halle-Gooik en Hasselt, maar meer ook niet. Op de momenten dat we het in die wedstrijden moesten doen, konden we het niet afmaken. Op die momenten waren we niet efficiënt genoeg en misten we koelbloedigheid. We staan op onze plaats. Hoger dan de derde plek moeten we ook in de play-offs niet mikken”, weet de manager, die verwacht dat Antwerpen degelijke play-offs zal afwerken. “We moeten aan die play-offs beginnen met de intentie om het de toppers zo moeilijk mogelijk te maken. Wie weet kunnen we nog scherprechter spelen in het titeldebat.”