Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Joran Michielsen pakt eerste overwinning

Wielrennen Elite z/c - beloftenmemorial Jos Huysmans

Joran Michielsen heeft de vijfde editie van de Memorial Jos Huysmans op zijn naam geschreven. In een sprint met een grote groep vluchters was de renner van De Putse Sprinters dankzij de steun van ploegmaat Kenny Willems de snelste.

Met Joran Michielsen mocht wielerclub De Putse Sprinters eindelijk een streekrenner op de erelijst van de Memorial Jos Huysmans schrijven. De 20-jarige Bonheidenaar trok als eerste in de aanval en hij was ook van de partij toen er in het laatste koersuur eindelijk afscheiding kwam. “Met vijftien renners geraakten we voorop”, aldus Michielsen. Daarbij zaten ook Nick De Weerdt, Lars Haverals, Jordy Bouten, Dries Van Dyck en Michiel Broes als renners uit de regio, maar er was voorlopig geen teamgenoot van de latere winnaar te bespeuren. “Maar er sloten nog acht renners aan en daar zat Kenny Willems bij. Was ik blij dat hij mee was.”

Willems rolde in de finale voor Michielsen de rode loper uit.

Michielsen kreeg van het hele Stageco Specialpaint-team felicitaties. Zijn negenjarig zusje Jilke, die bij de miniemen van de Dijlespurters koerst, was door het dolle heen en mama kreeg de zegebloemen. “Dit is mijn allereerste zege bij de beloften”, aldus Michielsen. “En dat in volle examenperiode. Met dank aan Kenny (Willems, red.), die me uitstekend piloteerde, al moest ik zelf wel door mijn krampen heen om te winnen.”