Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Robbe Snels:"Blij met mijn eerste zege als junior"

Wielrennen Juniores Essen

Robbe Snels hield na een zeer snel verreden wedstrijd iedereen achter zich in de massaspurt. De Nederlanders Minne Verboom en Max Kroonen mochten respectievelijk als nummers twee en drie mee op het podium.

"Het ging er van bij het begin heel erg snel aan toe", doet een verdienstelijke Tuur Van den Bergh die uiteindelijk tiende eindigde zijn verhaal. “Het tempo bleef constant heel hoog zodat het moeilijk was om weg te komen. Ongeveer halfweg heb ik het wel geprobeerd. Pas twee ronden voor het einde konden een aantal groepjes een kleine afscheiding bekomen. Dat resulteerde finaal in een kopgroep van een twintigtal renners. In de eindspurt zat ik iets te ver om mee te kunnen doen voor de overwinning. Vooraf had ik gesteld dat ik blij zou zijn als ik zo dicht bij huis de top tien zou halen. Ik heb mijn doel dus bereikt en kan dus tevreden terug kijken op mijn wedstrijd. Zeker dan omdat ik me onderweg ook heb laten zien",aldus nog de WAC-renner uit Kalmthout.

Tweedejaarsjunior Robbe Snels is alleszins niet de eerste de beste. Vorig jaar moest hij als eerstejaars nog veel leergeld betalen maar in zijn tweede jaar als junior heeft hij dus al snel zijn eerste zege beet. Als nieuweling stond de renner uit Vlimmeren wel geregeld op het hoogste podiumtrapje. Zo won hij twee jaar geleden naast vier andere wedstrijden in Duffel de prestigieuze Vanspringels' Diamond, een wedstrijd die meetelt voor de Topcompetitie bij de nieuwelingen. "Ben blij dat het me als junior nu ook gelukt is om te winnen", liet hij achteraf optekenen.