Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Wielrennen Nieuwelingen Essen

Thijs Van Looveren snelt weg in slotkilometer

Een sterke Thijs Van Looveren haalde in Essen zijn slag thuis in de laatste kilometer. Hij sprong weg uit het peloton en wat de anderen ook deden, ze kregen de renner uit Sint-Lenaarts niet meer te pakken. Goed voor zijn eerste zege van het seizoen.

"Het tempo lag heel de wedstrijd lang vrij hoog", vertelt Rik Meeusen die knap vierde eindigde. "Daardoor slaagde geen enkele renner of groepje er in om voorsprong te nemen. Mijn ploegmaat Thijs Van Looveren sprong dan weg toen de laatste kilometer in zicht kwam. Ik heb de kaart van het ploegenspel getrokken en ben niet achter hem gereden. De Nederlander Joris Kroon is daarop in de tegenaanval getrokken en op hem heb ik wel gereageerd. Ik kwam bij hem en een weinig verder kwam ook nog Luca Van Hout aansluiten. Van Looveren hield tot mijn tevredenheid evenwel stand en pakte de bloemen. Van Hout was de snelste in de spurt voor de tweede plaats. Kroon werd derde en ik was meer dan tevreden met mijn vierde plaats."

Voor de tweedejaarsnieuweling uit Wuustwezel was het nog maar zijn tweede wedstrijd van het seizoen. "Vorig jaar jaar ben ik begin augustus in een wegwedstrijd zwaar ten val gekomen in een wedstrijd te Tremelo-Baal. Ik brak bij die val drie ribben en mijn kaakbeen was op twee plaatsen gebroken. Bovendien was er ook ophoping van vocht op mijn longen en hart zodat ik een tijdlang in een kunstmatige coma werd gehouden. Met mijn vierde plaats in mijn tweede wedstrijd kende ik dus een goeie start.", aldus nog Rik Meeusen.