Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Voetbal1ste amateurklasseBeerschot wilrijk 2- WS Brussel 0 - Beerschot-Wilrijk rekent af met antivoetbal van WS Brussel: 2-0

“Winst was het belangrijkste”

Geen wonder dat slechts een tiental supporters van WS Brussels het bezoekersvak bevolkten. Het ultradefensief optreden van de ploeg van John Bico doodde al het spektakel op het Kiel.

Hugo Fret

“Brussel bleef ons constant opwachten op hun eigen helft”, begint Jimmy De Jonghe. “Ze toonden nooit de intentie om te willen aanvallen. Vanuit de Brusselse verdediging werden enkel ballen weggetrapt richting onze speelhelft in de hoop dat er ééntje wel eens goed zou kunnen vallen. Verder dachten ze enkel aan verdedigen. Tegen een dergelijk ingestelde ploeg is het moeilijk voetballen. Toch bleven we geduldig in de opbouw. Het balbezit was haast constant voor ons en vooral tijdens de eerste helft combineerden we vlot”, zegt de verdediger.

“Na een collectieve aanval, opgezet via onze rechterflank, klommen we ook verdiend op voorsprong. Eerst trapte Alex Maes nog op de paal, maar een goed gevolgde Jaric Schaessens verlengde de rebound netjes in doel. Voor Brussels bleek dat geen reden om het geweer van schouder te veranderen. Ze bleven enkel denken aan verdedigen.”

“Zolang het bij slechts één doelpunt voorsprong bleef tijdens de tweede helft, moesten we solide blijven verdedigen. We hadden in de eerste helft veel energie verbruikt zonder voor een geruststellende voorsprong te kunnen zorgen. Daarom gingen we meer op balbezit spelen, om zo ook Brussels achter de bal te laten lopen. Met de inbreng van Simon Vermeiren en later ook Tom Pietermaat kregen we nieuwe impulsen en trokken we in de slotfase opnieuw voluit ten aanval. Pas kort voor tijd werden we daarvoor beloond met een strafschopdoelpunt van Hernan Losada. In de slotminuut maakten we er nog bijna 3-0 van, een eindstand die beslist niet overdreven was geweest.”

“We beseffen maar al te goed dat de amusementswaarde van de wedstrijd voor de toeschouwers aan de magere kant was. Voor een echte wedstrijd moet je echter met twee ploegen zijn die willen voetballen en dat bleek vanavond niet het geval. Het enige wat we ons misschien kunnen verwijten, is dat we niet sneller een tweede doelpunt scoorden. Het behalen van de drie punten was het belangrijkste. Zo behouden we onze tien punten voorsprong in het klassement op onze naaste achtervolger. Het is nu aan ons om ook de vier resterende wedstrijden van de reguliere competitie te blijven winnen. Zo behouden we onze focus op het behalen van de vierde titel op rij en de promotie naar 1B”, besluit De Jonghe.