Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal1ste amateurklasseHeist 2- Deinze 2 - Heist laat de drie punten in extremis ontglippen

“2-2 is een correct resultaat”

Heist en Deinze deelden de punten. Over de hele match gezien een juiste uitslag. De thuisploeg was heel dicht bij een zege, maar de slotminuut werd Heist fataal. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de goal van Youssef Challouk. Zonder overdrijven: een wereldgoal.

Door het doelpunt van Challouk kwamen de Heistenaren twintig minuten voor het einde voor de tweede keer op voorsprong. “Nee, het was helemaal geen geluk”, opent de doelpuntenmaker. “Ik vroeg aan Dries Ventose om de bal 'erover te gooien'. Ik wist toen ik de bal kreeg aangespeeld dat ik die niet mocht laten botsen. Met de binnenkant van mijn voet borstelde ik het leer in de bovenhoek. Een prachtige goal. Nee, ik heb er in heel mijn loopbaan nooit een mooiere gescoord. Het is mijn dertiende doelpunt, voor één keer brengt dertien eens geen ongeluk (lacht).” De trainer van de thuisploeg had het na de match ook over zijn 'wereldgoal'. “Dat klopt, hij heeft mij in de kleedkamer gefeliciteerd. Ondanks het gelijkspel mag jouw goal als een geweldig moment in deze wedstrijd worden bestempeld, zei de trainer. Dat is fijn om het te horen, maar ik had veel liever gewonnen.” Dat Heist op voorhand de resultaten van de concurrenten voor de play-offs kende, legde de thuisploeg geen extra druk op. “We leggen ons geen druk op, we zijn daar ook niet mee bezig. We willen in de laatste weken van deze competitie ons gewoon sportief amuseren en we willen het elke tegenstander zo lastig mogelijk maken. Ik denk ook niet dat je aan ons spel kon zien dat we verlamd waren door een bepaalde spanning, want die voelden we niet.” Uiteindelijk vindt Challouk de eindstand een terechte weerspiegeling van de wedstrijd.

“Het was over negentig minuten een vrij gelijkopgaande wedstrijd. Dat kon je ook zien aan het scoreverloop. Wij kwamen twee keer op voorsprong en na mijn doelpunt moesten we nog twintig minuten volhouden. Hoe dichter het einde naderde, hoe ongecontroleerder het spel werd. Er kwamen in de slotfase meer rommelige fases. We hadden het misschien wat slimmer moeten uitspelen, want de nervositeit nam toch wat toe omdat we koste wat het kost de drie punten wouden thuis houden. We waren er heel dicht bij en het is ons spijtig genoeg niet gelukt.”

“We doen eigenlijk een slechte zaak in de strijd om de play-offs, want Dessel, Virton en Dender lopen nu verder uit. Al mag je niet uit het oog verliezen dat Deinze toch zeker geen slechte ploeg is. Zij staan laatste, door de puntenaftrek, en dat is eigenlijk de wereld op zijn kop”, aldus de doelpuntenmaker.

Volgend weekend trekt Heist naar rechtstreekse concurrent Dessel.