Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We moeten ons neerleggen bij de degradatie”

De spelers van Brasschaat druipen af. Zij spelen volgend jaar opnieuw in tweede provinciale. Foto: koen fasseur

“We moeten ons neerleggen bij de degradatie”

Voetbal1ste provincialeBrasschaat 1- Zwijndrecht 2 - Brasschaat en Ben Van Gorp verliezen match die ze niet mocht verliezen

Einde verhaal van Brasschaat in eerste provinciale. Of toch zo goed als. De laatste strohalm op het behoud kon de parkploeg gisteren niet grijpen. Op eigen veld werd het, zeker voor rust, weggespeeld door Zwijndrecht, dat verdiend met 1-2 won. Alleen een mirakel kan Yannick Fond en co nog redden.

Niet om aan te zien, de prestatie van Brasschaat gisteren voor rust. Aan de rust leidde Zwijndrecht met 0-2 na doelpunten van Verlinden en Fond en daar mocht vooral de thuisploeg niet om klagen. “We kwamen er voor de rust helemaal niet aan te pas”, zegt aanvoerder Ben Van Gorp. “Het plan was om die pin te zakken en een stevig blok te plaatsen. Alleen kwamen er op die manier ook nooit uit. Als Zwijndrecht dan nog eens twee keer scoort, wordt het helemaal moeilijk.”

Ook na de pauze ging het dominante voetbal van Zwijndrecht rustig verder. Alleen was Bouwmeester nog zo lief om zijn strafschop op doelman Pauwels te trappen. Van Gorp: “We deden echt wat we konden, maar we waren gewoon niet in staat om een vuist te maken. Verder dan die late aansluitingstreffer kwamen we niet meer. Het is simpel: na deze nederlaag moeten we ons verzoenen. Mathematisch kan het nog, maar mentaal beseffen we dat het over is. We moeten proberen om er nog drie wedstrijden het beste van te maken, alleen zal dat niet makkelijk worden.”

Opsteker voor Zwijndrecht

Ook al was Zwijndrecht vooraf al zeker van de degradatie, de zege deed toch deugd in het bezoekende kamp. “Vooral onze eerste helft was prima”, zegt Yannick Fond, die toen ook al voor de dubbele voorsprong zeker. “Wij waren toen duidelijk de betere. Het was alleen jammer dat we na rust die penalty missen. Gaat die binnen, is de wedstrijd gespeeld. Nu bleef het toch spannend tot het einde. Ook omdat enkele counters van ons na de rust niet goed werden uitgespeeld. Deze zege is een opsteker, maar we moeten eerlijk zijn: dit seizoen is voor ons uitgedraaid op een catastrofe. We hebben meer kwaliteit dan vorig jaar, maar zakken wel naar tweede provinciale. Dat is toch hard aangekomen.”