Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© JEFFREY GAENS

Voetbal3de amateurklasse BWellen 0 - Kfc Turnhout 1 - Van De Vel en ploegmaats vieren op het veld van tegenstander Wellen nipte overwinning

“We kunnen de titel al ruiken”

KFC Turnhout is op verplaatsing bij Wellen door het oog van de naald gekropen. Een afstandsknal van Van De Vel bleek uiteindelijk voldoende om de volle buit weg te kapen en weer een stap dichter bij de titel te komen. “De drie punten zijn het enige wat telt”, reageerde de matchwinnaar.

Daan Paredis

Na de wedstrijd een kwartier vieren op het veld en daarna in koor ‘kampioenen, kampioenen, kampioenen’ scanderen bij het betreden van de kleedkamers, geen haar op een Turnhouts hoofd dat na deze zege nog twijfelt aan de titel.

“Ik durf die woorden zo nog niet in de mond nemen, maar we mogen het nu inderdaad niet meer uit handen geven”, reageert Turnhout coach Moors rustig.

“We speelden de tweede helft met veel te veel stress en die nam alleen maar toe naarmate de tijd wegtikte. Daar moeten we voor de komende weken lessen uit trekken, willen we de titel binnenhalen. We moeten gewoon blijven voetballen. Nu maakten we het onszelf tegen een in het klassement ondergewaardeerde tegenstander extra moeilijk. Maar goed, de drie punten tellen.”

Het liep op bezoek bij Wellen niet van een leien dakje voor Turnhout. De thuisploeg creëerde immers meer dreiging en zag vijf minuten voor tijd een strafschop verkwanselt.

“We wisten op voorhand dat dit een van de moeilijkste verplaatsingen zou worden”, zegt matchwinnaar Van De Vel na afloop. “Vorige week temde Wellen City Pirates nog en de spelers willen zich duidelijk opnieuw bewijzen na de trainerswissel. Chapeau voor hun spel. Als ze die penalty wel scoren en een of twee kansen afmaken, kunnen we niks zeggen. Nu werd hij gelukkig door Wim Horsten gepakt en is de 0-1 zege het enige wat nog telt.”

“We kunnen het kampioenschap al ruiken. Toch moeten we de focus nog even behouden. Wellen had vandaag de bovenhand, maar kon niet scoren. Voor hetzelfde geld vindt onze tegenstander van volgende week wel de weg naar het doel en dat mogen we niet laten gebeuren.”