Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© SMB

Voetbal1Ste amateurklasseGeel 4- Koksijde 1 - Geel kan pas na de koffie afstand nemen van Koksijde: 4-1

“Trainer schudde ons wakker tijdens de rust”

Gelukkig was er zondagnamiddag in het Leunenstadion ook een tweede helft. Voor de pauze toonde het stug verdedigende Koksijde zich de gevaarlijkste ploeg, al won het voor het voetbal ook allesbehalve een schoonheidsprijs.

marc kempen

“Wat er fout liep in de eerste helft? Ik zou het niet weten”, schokschoudert Aboubakary Koita na afloop. “Het had volgens mij niets te maken met de afloop van het seizoen. Je wilt toch winnen voor de eer van de club en de groep. Maar het liep voor geen meter. De tegengoal heeft ons eerst wakkergeschud en tijdens de rust heeft de trainer zich boos gemaakt.”

Het was dan ook een ander Geel dat opnieuw tussen de lijnen verscheen. “Iedereen stond gemotiveerder op het veld. De trainer had ons duidelijk gemaakt dat het zo niet verder kon. Dat hadden wij zelf ook wel begrepen. Wij trokken het tempo omhoog, zoals gevraagd. Wij kenden al snel succes en daarmee was de boot vertrokken.”

De jonge flankspeler zorgde zelf voor de tweede Geelse treffer, de mooiste van de match. Hij rukte op met de bal aan de voet, zette met één beweging twee verdedigers op het verkeerde been, gebruikte de gecreëerde ruimte om door te stoten en de bal netjes in de verste hoek te plaatsen. “Dat was zeker een mooi doelpunt, maar dat zijn de kwaliteiten waarover ik nu eenmaal beschik”, knikt Koita bescheiden. “Maar ik was wel erg blij met deze goal. Het was toch alweer drie weken geleden, van de match op Deinze, dat ik nog eens scoorde. Nu bracht dat doelpunt ons op voorsprong en meteen groeide het geloof in een goede afloop. Ook achteraf bleven wij de beste ploeg. Eigenlijk heeft Koksijde niets meer afgedwongen zodat onze zege zeker verdiend was.”

De jonge voetballer uit Merksem kwam vorig seizoen in de groep en kreeg in de slotwedstrijden speelkansen. In deze campagne ontpopte hij zich tot basispion. “Het is heel snel gegaan voor mij. Ik begon aan het seizoen en kwam in de meeste matchen aan de aftrap. Dat had ik tijdens de voorbereiding niet verwacht. Ik weet van manager Mortelmans dat er veel interesse is voor mij, ook van eersteklassers. Het kost mij weinig moeite om met beide voeten op de grond te blijven. Samen met mijn manager teken ik mijn toekomst uit. Ik word in september 19 en moet nog groeien. Dat kan heel goed bij Geel en ik heb nog een contract van een jaar bij deze club. Zoals de zaken er nu bij staan, voetbal ik ook volgend seizoen in het Leunenstadion. Ik voel mij een gelukkig voetballer en zie niet in waarom ik mij zou moeten laten opjagen.”