Minstens twee schutters slaan toe in Amerikaanse nachtclub

In de Amerikaanse staat Ohio werd deze nacht volgens lokale media het vuur geopend op feestvierders in de nachtclub Cameo Club op de Kellogg Avenue. Er is voorlopig sprake van 15 gewonden en 1 dode. Er heerst nog grote onduidelijkheid over de daders en het motief. Op dit ogenblik gaat men nog niet uit van een terroristische daad, aldus officier Eric Franz.

nkdr

De politie van Cincinnati (Ohio) bevestigt het nieuws dat schutters rond 1:00 uur ‘s nachts lokale tijd het vuur openden in de Cameo Club. De voorlopige balans: minstens 1 dode en 15 gewonden. De politie laat weten dat ze de zaak volop aan het onderzoeken zijn.

Inspecteur Kimberly Williams vertelde aan lokale media dat er “minstens twee schutters” betrokken waren bij de schietpartij. “Hun motief is nog niet gekend, maar ik wil niet speculeren over de ware toedracht. Ik wil ouders vooral vragen om hun kinderen in de gaten te houden.

De slachtoffers werden na het schietincident meteen in allerijl naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht. Volgens de assistent-politiechef Paul Neudigate zijn sommige slachtoffers levensbedreigend gewond.

Zaterdag schietpartij in Las Vegas

Eerder dit weekend kwam in Las Vegas een man om bij een schietpartij. Er viel ook een gewonde. De schutter zou het vuur geopend hebben in een stadsbus die door de casinowijk reed. Hij verschanste zich daarna een tijd in de bus, maar gaf zich uiteindelijk over. De politie sluit een terreurdaad uit.