Topcoach kwam naar België voor gehandicapte zoon, maar mag niet blijven

Print
Borgerhout -

Basketbalclub Willibies uit Borgerhout verzamelde al meer dan 800 handtekeningen om Darian, een van de jeugdcoaches, in het land te houden. Dat meldt ATV. Zo’n anderhalf jaar verliet Darian Adhamidhi, samen met zijn vrouw en zoontje Dion Albanië voor ons land. Want Dion is zwaar gehandicapt, en in Albanië was de zorg en ondersteuning onbestaande. Maar Darian, topcoach in Albanië, heeft al enkele keren het bericht gekregen dat hij België moet verlaten. Maar dat wil het gezin, en de Willibies, niet laten gebeuren.

Bij zijn aankomst in België in 2015 kwam Darian aankloppen bij basketclub de Willibies, aan de Kerkstraat in Borgerhout en bood hij zich aan als vrijwilliger om de cafetaria te bemannen of de zaal op te ruimen. De bestuurders van de club kwamen er echter al snel achter dat Darian in zijn thuisland een topbasketcoach was.

“We weten niet precies wat er met onze zoon aan de hand is, vermoedelijk iets genetisch. Maar het is blijkbaar heel moeilijk om een juiste diagnose te vinden”, zegt Darian. Dankzij goede zorgen gaat zoon Dion er in ons land op vooruit, maar het gezin krijgt echter geen verblijfsvergunning. Hun aanvraag werd al enkele keren afgewezen. De Willibies begonnen daarop met een petitie om het gezin hier te houden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio