Grootste onderwijsnet van Canada verbiedt schoolreizen naar VS

Een schoolbus in Toronto. Foto: shutterstock

Grootste onderwijsnet van Canada verbiedt schoolreizen naar VS

Print

Het onderwijsnet van Toronto - met ruim 246.000 studenten het grootste van Canada - laat niet langer schoolreizen toe naar de VS. De maatregel is een gevolg van het inreisverbod dat president Donald Trump invoerde.

“We willen onze scholieren niet in een situatie brengen waarin de kans bestaat dat ze aan de grens worden teruggestuurd”, zegt onderwijsdirecteur John Malloy in een statement.

Het nieuwe inreisverbod dat Trump heeft uitgevaardigd zal het voor mensen met de Iraanse, Libische, Somalische, Soedanese, Syrische en Jemenitische nationaliteit quasi onmogelijk maken om de VS binnen te komen.

Financieel verlies

Hoewel het verbod nog niet in voege is - vorige week liet een federale rechter uit Hawaï het tweede inreisverbod nog blokkeren - wil de Toronto District School Board het zekere voor het onzekere nemen. De 24 reizen die reeds gepland waren, zullen nog plaatsvinden, voor nieuwe schoolreizen zal er daarentegen geen toestemming meer worden gegeven. De raad balanceert voor de beslissing op de slappe koord tussen enerzijds de gelijkheid van het schoolsysteem in ere houden en anderzijds het financiële verlies dat gepaard zou gaan met een annulering van de reeds geplande uitstappen, klinkt het.

Het onderwijsnet telt 246.000 studenten, verspreid over 584 scholen in Toronto.

Nu in het nieuws