Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal1ste provincialeLyra- FC Oppuurs (vandaag 20.00u) - Dylan Peeters (20) vindt ondanks feit dat noodlot toesloeg zijn weg bij Oppuurs

“Met mijn papa ben ik ook mijn grootste supporter kwijt”

Het noodlot heeft Dylan Peeters sinds zijn overstap van Wolvertem naar FC Oppuurs niet gespaard, maar na een heel moeilijke periode vindt hij stilaan zijn weg bij de Klein-Brabantse club. “Met mijn papa ben ik ook mijn grootste supporter kwijt”, heeft hij het nog altijd heel moeilijk.

Dylan Peeters werd op 5 december 2016 geconfronteerd met het overlijden op 49-jarige leeftijd van zijn vader Frank Peeters, zelf een oud-voetballer bij SV Willebroek. “In de zomer vorig jaar werd mijn papa getroffen door een hersentumor. Het werd een lange lijdensweg”, heeft Dylan met de steun van zijn vriendin Tanhee inmiddels leren omgaan met het zware verlies dat ook zijn mama en jongere broer Niels trof. “Zijn overlijden blijft zwaar om dragen. Met mijn broer tracht ik thuis in Willebroek nu zo goed mogelijk zijn huiselijke taken over te nemen.”

Dylan Peeters bleef in die moeilijke periode wel trainen en voetballen. “Hoe moeilijk het ook was. Met mijn papa was ik plots ook mijn grootste supporter kwijt.”

“Al maar goed dat ik het voetbal had om in die emotioneel zware momenten enige afleiding te vinden. Vooral de opvang in de club was voor mij een enorme steun. Die kwam er niet alleen vanuit de spelersgroep, maar ook vanuit het bestuur.”

Hij veroverde zo stilaan een basisplaats en hoopt als centrale middenvelder zijn team ook vanavond op het veld van Lyra aan een goed resultaat te helpen. “Ik herinner mij onze sterke prestatie uit de heenwedstrijd, die we met 4-0 wonnen. We hadden later wel een mindere periode, maar die zijn we duidelijk te boven. Als we met dezelfde ingesteldheid spelen als vorige week op Herentals (1-1, red.), valt er zeker opnieuw iets te oogsten. Bovendien voetballen we bij kunstlicht en dat ligt onze groep goed.”

FC Oppuurs: Hofmans, Vernimmen, Afkir, Sam D’Hertefelt, Gülsen, De Loose en De Bleser zijn geblesseerd.

Kern: Schaerlaeken, Hoofd, Nick D’Hertefelt, Van Gool, Dylan Peeters, Morissens, Jorrit Kerremans, Van Damme, Renquin, Francken, Peeters Tom, El Ayadi, Muyldermans, Qebayli, Roel Kerremans.