Pieter Timmers ondanks longproblemen mee naar stage op Tenerife

Foto: BELGA

Pieter Timmers ondanks longproblemen mee naar stage op Tenerife

Print

Pieter Timmers vertrekt zondag mee op stage naar Tenerife. Zo heeft trainer Ronald Gaastra deze morgen bevestigd. Gaastra heeft zijn traditionele voorjaarsstage van twee weken op het Spaanse eiland wel ingekort tot één week en keurt andermaal het gevoerde selectiebeleid af.

Timmers, die sinds vorige week vrijdag last heeft van geknelde lucht tussen longen en ribbenkast, vertrekt zondag samen met zijn BRABO-ploegmakkers Kimberly Buys, Lorenz Weiremans, Nick Bodirosa, Valentin en Alexis Borisavljevic, Alexander Trap en Dries Van Goetsenhoven mee naar de stage in Tenerife. Olympisch vicekampioen Pieter Timmers heeft al de hele week getraind. “En dus gaat hij natuurlijk mee”, bevestigde Gaastra.

Gaastra blijft met zijn Elites maar één week in Tenerife. “Dat heeft alles te maken met de terugvlucht, die enkel mogelijk was in het midden van de week. Daardoor zouden we een trainingsdag verliezen en dat kunnen we ons niet permitteren in deze cruciale periode van het seizoen. In mei staat immers het BK op het programma, de laatste wedstrijd in eigen land waar onze zwemmers zich kunnen kwalificeren voor het WK van deze zomer in Boedapest”.

Op dit moment heeft alleen Louis Croenen de kwalificatie binnen voor Boedapest. “Dit is het gevolg van een beleid dat onze zwemmers niet steunt”, meent Ronald Gaastra. “Door de overstap van Eva Bonnet van de Waalse naar de Vlaamse zwemfederatie zijn de Waalse beleidsmensen op hun strepen gaan staan en hebben ze geclaimd dat hun kampioenschappen in Charleroi en Seraing moesten weerhouden worden als selectiewedstrijden voor het WK. Iedereen weet dat daar nog nooit limieten gehaald werden en die zullen daar ook nooit gehaald worden. Het gevolg was wel dat onze Antwerp Diamond Speedo Race niet meer gold als kwalificatiewedstrijd, toch een toernooi waar in het verleden meermaals limieten gezwommen werden. Door dergelijke ondoordachte beslissingen dient het beleid geenszins onze zwemmers”.

Meer sportnieuws