Leuke adresjes om dicht bij huis de lente in te luiden

De lente is voorzichtig begonnen: het is droog en de zon is van de partij. Zin om er enkele dagen tussenuit te knijpen, maar niet om ver te reizen? Joke Groffils, ambassadeur van de website Bijzonder Plekje bundelt de beste adresjes voor een uitstapje in de voorjaarszon.

vwh

’t Kapelhuis in Westouter

Een grote tuin met zandbak, zwembad, boomhut , speelbos en jacuzzi? Check. Deze gerenoveerde vakantiewoning voor tien personen in Heuvelland heeft alles voor een uitje met de kinderen. Ook de ligging is niet min: het stulpje ligt op de top van de Rodeberg.

Spoor 62 in Moere

Deze boetiek bed & breakfast, ondergebracht in het oude stationsbebouw van het dorp, beschikt over twee kamers die uitgeven op de knusse tuin. Mooi weer en zin in een ontspannende fietstocht naar zee? Van hieruit raak je via een mooi weg tot in Oostende.

Dichter by Poeke in Poeke

Dit adresje in het pittoreske dorpje Poeke bij Aalter, waar de Belgische schrijver Guido Gezelle ooit verbleef, is misschien wel dé plek om een boek te verslinden in de zon. Bij optimaal lenteweer is het heerlijk zitten - of wat dacht je van een picknick? - op de bloemenweide.

Zalig aan Zee in Knokke of Blankenberge

Aan de Belgische kust kan je zes knusse vakantiehuizen huren in Knokke of Blankenberge. Het interieur is samengesteld met natuurlijke en robuuste materialen zoals steigerhout en beton - heel hygge. Uiteraard beschikt elke accommodatie over een zonneterras.

Roadtripgevoel met een busje

Altijd al een roadtrip willen maken in zo’n oud en fotogeniek oldtimer Volkswagen busje? In het Nederlandse Dalfsen kan je de camper huren voor een dag, weekend of week. Waar je naartoe gaat - een tocht door Nederland of over de landsgrenzen heen - mag je volledig zelf kiezen.

Glamping in Groesbeek

Op de ‘Bij Ons’-camping word je één met de natuur. Je slaapt er in een tipi’s, tuinhuisje, belltent, pipowagen, dome of een jachthut. Op het terrein zijn verschillende rustplekken geïntegreerd met hangmatten. Of je ontspant midden in de bloemenweide, waar je in een houtgestookte Dutchtub kan.

Meer info: www.bijzonderplekje.be/camping/bij-ons-in-groesbeek

B&B Bed in de Betuwe

Deze kleinschalige bed & breakfast heeft slechts één kamer en die staat tussen de bloesems van de Betuwe, een plek die ook wel eens de fruittuin van Nederland wordt genoemd. Vanaf dit punt kan je alle kanten uit: maak een wandeling op het domein, verken de omgeving per fiets of ga een dagje naar Arnhem en Nijmegen.Klik hier voor meer adresjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Reizen