30 à 40 nieuwe Quick en Burger King-restaurants in komende jaren

Foto: AP

30 à 40 nieuwe Quick en Burger King-restaurants in komende jaren

Print
Brussel -

De topman van hamburgerketens Burger King België en Quick, Kevin Derycke, plant in de komende jaren 30 tot 40 nieuwe restaurants te openen. Dat zegt hij in een interview in Le Soir donderdag. Dit jaar zijn bij de hamburgerketens 300 à 350 aanwervingen gepland, volgend jaar 400 à 450.

“We gaan ons eerste Burger King restaurant eind april openen in Luxemburg en het eerste in België deze zomer. We willen er dit jaar 5 tot 7 opstarten en gaan dat aantal optrekken in de volgende jaren”, aldus Derycke.

De topman benadrukt ook opnieuw dat het merk Quick niet zal verdwijnen. “Het was nooit onze bedoeling om het merk op te geven, maar juist om het te ontwikkelen”, klinkt het. Het gaat volgens Derycke immers om “een historisch Belgisch merk dat marktleider is en nog steeds erg in de smaak valt bij de Belgen”. Hij wil het daarom verder ontwikkelen, naast de introductie van het merk Burger King.

“We zullen enkele Quick restaurants omvormen tot Burger Kings, maar we willen vooral nieuwe Burger King restaurants openen, omdat we denken dat er in België nog ruimte is op de fastfoodmarkt”, aldus Derycke. Hij benadrukt ook dat de bekende hamburgers Giant (Quick) en Whopper (Burger King) nog “zeer lange tijd” naast elkaar zullen blijven bestaan. “Quick wacht nog een mooie toekomst”, luidt het.