© Patrick Hattori

Olga Leyers gaat programma’s maken voor Medialaan

Vier maakte haar groot, maar Olga tekent bij VTM

Na haar deelname in ‘De Slimste Mens’ op Vier kwam Olga Leyers in een wervelstorm terecht. ­Iedereen trok aan de mouw van het nieuwe mediasnoepje. Nu het stof een beetje is gaan liggen, kan Olga de knoop doorhakken over haar toekomst. “Ik kies voor VTM. Zij hebben me in huis ­genomen toen ik nog niets ­betekende.”

Jan RUYSBERGH

Amper negentien is ze, Olga Leyers. In november werd de spontane tiener ineens tot BV van het jaar gebombardeerd toen ze furore maakte in ‘De Slimste Mens’ met haar klaterende lach én bittere tranen van ontgoocheling toen ze het record net niet verbrak. De jongste telg uit de Leyers-clan werd toen een mooie toekomst voorspeld als tv-presentatrice, en ze had maar te kiezen bij welke zender dat zou zijn. “Er kwam inderdaad heel wat op mij af”, zegt Olga nu. “Ik had nooit verwacht dat ik zo lang zou meedraaien in ‘De Slimste Mens’ en ik had ook niet op die enorme hype gerekend. Al die aanvragen en aanbiedingen, ik kon het niet aan en stuurde alles door naar mijn papa. Aansluitend op de finale moest ik ook beginnen blokken voor mijn examens. Pas na de blok heb ik met mijn nieuwe manager rustig bekeken wat er allemaal binnengekomen was.”

Vechten met Josje

Nu heeft Olga Leyers de knoop doorgehakt. “Ik kies voor VTM”, zegt ze. “Momenteel voel ik me het beste aan de Medialaan. VTM heeft me in huis genomen toen ik nog niets betekende. Bij die zender werken mensen die ik vertrouw en ken.”

Olga Leyers debuteerde op haar dertiende in de Ketnetserie ‘Elfenheuvel’, maar het was VTM-Kzoom dat haar twee jaar geleden introduceerde als presentatrice. VTM voerde haar ook al op in ‘Het Grootste Licht’, ‘Twee Meisjes op het Stranden in het boksgala van CAZ waarin ze ex-K3-zangeres Josje Huisman ei zo na een bloedneus sloeg.

En er komt ongetwijfeld nog meer. “Ik heb zeker ambitie om een eigen programma te presenteren en ik volg nu ook een beetje dictie”, zegt Leyers. “Er zijn veel dingen die ik zou kunnen doen, maar willen is nog iets anders. Dat is het lastige als je zo gekatapulteerd bent. Iemand met mijn beperkte ervaring zou in alle stilte een paar programma’s moeten kunnen maken. Maar als ik nu iets doe, zit iedereen er direct met een vergrootglas op. Er is een enorme druk om het meteen goed te doen, want ik ben Olga van ‘De Slimste Mens’. Daarom durf ik niet direct zomaar wat te doen.”

© vier

Eerst nog kat spelen

Leyers heeft al een paar ideetjes. “Ik blijf sowieso even weg van quizzen”, zegt ze lachend. “Ik denk dat ik het best gewoon eens ga samenzitten met mensen met ervaring en iets maak dat past bij mij en mijn leeftijd.” In afwachting van dat eerste eigen programma, zijn er al enkele kleinere projecten. Zo leent Olga haar stem aan kitten Kaat in de serie ‘Kattenlaan 9die op 1 april van start gaat op VTM-Kzoom.

“Het is een Nederlandse ­serie met echte katten die in een groot poppenhuis wonen. In de Vlaams gedubde versie doen ook Guga Baúl, Dina Tersago, Sven De Ridder, Ruth Beeckmans, ­Sean Dhondt en Chris Van Espen mee. Ik heb ook een kleine rol in een nieuwe fictieserie van VTM. Met de nadruk op klein, want ik heb het echt te druk met mijn studie rechten om een acteeropleiding te gaan volgen. In de toekomst komt dat er misschien nog wel van.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER