Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal2de amateurklasse bcappellen - Ook doelman Kristof Maes verlaat Cappellen

“Ik wil voor de prijzen spelen”

Moet Cappellen stilaan vrezen voor een leegloop? Na onder meer Nick Van Asch, Sten Vandenbossche, Stef Van den Heuvel kan met Kristof Maes een nieuwe naam worden toegevoegd aan het stilaan indrukwekkend lijstje vertrekkers. Maes tekende een contract bij eersteprovincialer Lyra.

KURT GULDENTOPS

Het is Lyra duidelijk menens om zijn verloren plaats in het nationale voetbal weer te heroveren. Een proces dat via een mogelijke eindronde straks zelfs nog onverwacht versneld kan worden, maar zeker volgend seizoen voltooiing moet krijgen. Na onder meer Gwen Jacobs (Temse en ex-Lyra), Sven Van Der Heyden (Mariekerke) en Tristan Dermaut (City Pirates) werd met doelman Kristof Maes een vierde grote naam aangetrokken. De ervaren goalie moet straks Vinnie Frans aflossen.

“Over wie we overigens best tevreden waren”, pikt sportief manager Frank Coenen in. “Vinnie Frans zal op termijn een topkeeper worden in onze reeks, maar de kans om iemand als Kristof Maes te halen, moesten we absoluut grijpen.”

Kristof Maes heeft een verleden bij Germinal Beerschot en AA Gent en was de voorbije jaren actief bij Cappellen. Daar werd hij dit seizoen door een blessure geveld en gepasseerd door Sten Vandenbossche. “In Cappellen blijven was zeker een optie, maar door het overlijden van Jos Van Wellen verlopen de gesprekken er stroef”, verklaarde Maes. “Maar ik had in feite meteen oren naar het voorstel van Lyra. De ambitie die de club uitstraalt, bevalt me enorm. Er sprak heel veel respect en waardering uit mijn gesprekken met coach Tom Schipper. Ik heb gewoon zin om opnieuw voor de prijzen te spelen en die uitdaging kan Lyra me perfect bieden.”

Ook al moet Kristof Maes dan voorlopig afdalen naar eerste provinciale. “Dat klopt, maar je voelt dat deze traditieclub opnieuw hogerop wil. De uitdaging is om me hier ettelijke seizoenen te settelen en mijn steentje bij te dragen aan de ambities van Lyra. Dat lijkt mij een hele leuke gedachte.”