© AFP

Voor Schweinsteiger 4,2 miljoen euro per jaar gaat verdienen in Amerika, neemt hij afscheid in stijl

Bastian Schweinsteiger zet zijn carrière verder bij het Amerikaanse Chicago Fire. In een videoboodschap op Twitter bevestigde hij dinsdag het nieuws.

De voormalige aanvoerder van de Duitse nationale ploeg, waarmee hij in 2014 wereldkampioen werd, verlaat Manchester United. Bij de club van Marouane Fellaini zat Schweinsteiger al langere tijd op een dood spoor. In de Major League Soccer (MLS) hoopt de 32-jarige middenvelder opnieuw speelplezier te vinden.

“Beste fans van Manchester United, ik heb besloten een definitieve overgang naar Chicago Fire te maken”, opent de Duitser. “Ik had gehoopt meer voor jullie te kunnen doen, maar de tijd was rijp voor verandering. Ik wil jullie bedanken voor de steun. Ik ben trots dat ik deel uitmaakte van het team dat vorig seizoen de FA Cup won”, aldus Schweinsteiger, die verder de technische staf en zijn ploegmaats dankt. “Ik ben ervan overtuigd dat José Mourinho en zijn team de prijzen snel weer naar Manchester zullen brengen. Ik wens jullie het allerbeste.”

“Schweini” zou voor een jaar tekenen bij Chicago Fire en er 4,5 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) opstrijken. ManU stelt op zijn website dat er een akkoord is tussen de clubs maar dat de speler nog medisch gekeurd moet worden en een visum moet krijgen.

Bastian Schweinsteiger verhuisde na een lange en succesvolle carrière bij Bayern München (o.a. acht landstitels, Champions League in 2013) in de zomer van 2015 naar Manchester United. Onder José Mourinho kreeg de Duitser, die getrouwd is met ex-tennisster Ana Ivanovic, echter amper speelgelegenheid. In de transferperiode van januari leek het op een breuk tussen speler en club te komen, maar uiteindelijk bleef hij bij ManU. Nu komt er dus toch een einde aan de weinig vruchtbare samenwerking.

Meer sportnieuws