Staking dreigt op Zaventem tijdens paasvakantie

Foto: BELGA

Staking dreigt op Zaventem tijdens paasvakantie

Print

De luchtverkeersleiders op Zaventem zijn woedend op minister van Mobiliteit François Bellot (MR). De vakbond ACV-Transcom dient vandaag een stakingsaanzegging in als de minister geen einde stelt aan de “heksenjacht”.

De luchtverkeersleiders van Belgocontrol dreigen met een staking omdat ze individueel zullen worden verhoord over de beslissingen die ze nemen op Zaventem. Eind vorig jaar vroeg federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) bij zijn administratie een audit van het banengebruik op Zaventem tussen 2 en 10 oktober 2016. Bepaalde actiecomités rond de luchthaven hadden bij de minister geklaagd dat te veel werd afgeweken van het normale banengebruik, waardoor ze meer geluidshinder kregen.

De luchtverkeersleiders van Belgocontrol kunnen afwijken van het normale plan als de veiligheid in het gedrang komt, bijvoorbeeld door de windrichting of door te druk verkeer. De actiecomités beschuldigen de verkeersleiders ervan dat ze hun beslissingen te weinig kunnen motiveren. De administratie Mobiliteit wil voor haar audit daarom de namen krijgen van wie er op welk moment bepaalde beslissingen heeft genomen.

MEEST RECENT