© AFP

Belg haalt portefeuille boven voor ‘ergste hongersnood in jaren’

De teller van de oproep ‘Hongersnood 12-12’, die vorige week gelanceerd werd door het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties, staat momenteel op 400.000 euro.

De komende dagen gaat het Consortium 12-12 zijn acties voor Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen verder opdrijven, zo luidt het. Het publiek wordt aangemoedigd om zelf acties op te zetten.

Opvallend is dat de gemiddelde gift die op de 12-12 rekening gestort wordt 82 euro bedraagt en daarmee bijna dubbel zoveel bedraagt als een normale gemiddelde gift.

‘Schrijnend’

Toch is blijvende steun volgens het Consortium ‘heel belangrijk’. ‘De toestand op het terrein blijft immers dramatisch. Twintig miljoen mensenlevens worden bedreigd door extreme schaarste en hongersnood. De hulpverlening breidt zich meer en meer uit naar grotere regio’s in de verschillende landen. Bijna anderhalf miljoen kinderen worden momenteel bedreigd door deze schrijnende crisis. Met een gift van 40 euro kan een ernstig ondervoed kind gedurende een maand geholpen worden.’

De leden van 12-12 (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Plan België en UNICEF België) zijn complementair aanwezig op het terrein. Meer informatie over de crisis en de acties van de hulporganisaties via www.1212.be

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

MEER OVER Jemen