© Shutterstock

In deze landen zijn mensen het gelukkigst

De inwoners van Noorwegen voelen zich het gelukkigst, dat blijkt uit het jaarlijkse World Happiness Report van de Verenigde Naties dat op maandag 20 maart werd voorgesteld in New York. Ook België prijkt in de top twintig en stijgt zelfs een plaatsje: ons land palmt de zeventiende plaats in.

vwh

Het Scandinavische Noorwegen staat voor het eerst in de vijfjarige geschiedenis van het report helemaal bovenaan de lijst en stoot daarmee Denemarken van de troon, dat nu op nummer twee staat. De top vijf wordt vervolledigd door IJsland, Zwitserland en Finland. Onze noorderburen staan op de zesde plaats, net voor het eerste niet-Europese land in de ranglijst: Canada.

Ons Belgenlandje doet het ook niet heel slecht. Wij stijgen één plaatsje van nummer achttien naar zeventien en staan net achter Duitsland. Luxemburg komt net na België en Groot-Brittannië staat nog in de top twintig op nummer negentien.

Inwoners van de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn, volgens het rapport, dat het geluksgevoel in 155 landen onder de loep nam, het minst gelukkig. Daarnaast staan Burundi, Tanzania, Syrië en Rwanda helemaal onderaan de lijs.

MEER OVER Noorwegen