Voormalig manager Bobbejaanland is nieuwe directeur Speelgoedmuseum

Foto: LDN

Voormalig manager Bobbejaanland is nieuwe directeur Speelgoedmuseum

Print
Mechelen -

Het Speelgoedmuseum in Mechelen heeft Rudi Rasschaert (56) als nieuwe directeur aangesteld. Hij moet de komende jaren het museum meer op de toeristische kaart zetten. Rasschaert is vooral bekend als manager van pretpark Bobbejaanland.

Rudi Rasschaert volgt in het Speelgoedmuseum Ann Brusselmans op. Rasschaert is geen onbekende in de toeristische en de vrijetijdssector en heeft managementervaring bij tal van organisaties: ex-voorzitter Toeristische attracties vzw, manager van Bobbejaanland, maar hij was ook directeur van Mini-Europa en Océade in Brussel.

Rasschaerts is nog maar twee weken in dienst bij het Speelgoedmuseum, en koestert de ambitie om samen met de Raad van Bestuur, de stad Mechelen en externe partners het Speelgoedmuseum verder te ontwikkelen.

Het museum boekte vorig jaar 55.000 bezoekers. “Het heeft een heel groot emotioneel potentieel. Iedereen heeft met speelgoed zijn kindertijd doorgebracht en wil terug naar die tijd, de nostalgie beleven. Ze willen het vooral delen met hun kinderen en kleinkinderen. Daar zit een groot potentieel in. We moeten het publiek een beleving geven, zodat ze het Speelgoedmuseum interactief en als een beleving ervaren”, zegt Rudi Rasschaert.

Voormalig manager Bobbejaanland is nieuwe directeur Speelgoedmuseum
Foto: LDN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio