Quick Step gaat voor record in Dwars door Vlaanderen

Foto: BELGA

Quick Step gaat voor record in Dwars door Vlaanderen

Print

Quick Step Floors komt met een bijzonder sterke ploeg aan de start van Dwars door Vlaanderen. Uitgesproken kopman is Niki Terpstra, die voor een derde overwinning gaat en zo alleen recordhouder kan worden. Maar met ook nog Gaviria, Gilbert en Stybar heeft de ploeg van Lefevere meerdere kaarten in handen.

Tom Boonen start niet in Dwars door Vlaanderen, maar zelfs zonder zijn afscheidnemende vedette zal Quick Step Floors met een sterke selectie van start gaan. In de ploeg van manager Patrick Lefevere zullen woensdag vijf Belgen de overwinning proberen binnen te halen. Belgisch kampioen Philippe Gilbert toont de Belgische driekleur op tussen Roeselare en Waregem en wordt bijgestaan door landgenoten Tim Declercq, Dries Devenyns, Iljo Keisse en Yves Lampaert.

Kopman is de Nederlander Niki Terpstra, die de koers won in 2012 en 2014 en met een derde overwinning alleen recordhouder kan worden. Ook de Colombiaan Fernando Gaviria en de Tsjech Zdenek Stybar maken deel uit van de achtkoppige selectie en zijn niet kansloos in de WorldTour-wedstrijd.

MEEST RECENT