Offerfeest valt op eerste schooldag: “Geen verwarring, we behouden 1 september voor stedelijk onderwijs”

Claude Marinower. Foto: frederik beyens

Offerfeest valt op eerste schooldag: “Geen verwarring, we behouden 1 september voor stedelijk onderwijs”

Print
Antwerpen -

Antwerps schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) wil niets weten van een latere schoolstart nu het Offerfeest ook op 1 september valt. “Voor het stedelijk behouden we 1 september als schoolstart.”

Omdat het Offerfeest dit jaar op vrijdag 1 september valt, dreigt dat de eerste schooldag vooral in steden te verstoren. Het katholiek onderwijs heeft minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) alvast gevraagd of het schooljaar niet beter op 4 september begint. Maar daar wil de minister niet van weten.

Voor het Scheppersinstituut, een katholieke secundaire school met vestigingen in Antwerpen en Deurne, is de beslissing al genomen: het schooljaar begint er pas op maandag 4 september en op 1 september wordt een pedagogische studiedag ingelast. “De ervaring leert ons dat slechts één derde van de leerlingen opdaagt als het Offerfeest is”, legt directrice Ann Paeschuyzen uit. “En we willen dat álle leerlingen goed voorbereid aan het schooljaar beginnen.”

“Als scholen zoals het Scheppersinstituut aanvoelen dat ze met een probleem zitten als de lessen op 1 september beginnen, is het aan die scholen om zelf maatregelen te nemen”, reageert Antwerps schepen Marinower op Radio 1. “Maar wat het stedelijk onderwijs in Antwerpen betreft, daar houden we ons aan het vooropgestelde programma: de school start op 1 september. Dat is altijd al zo geweest en het zou verwarrend zijn voor de ouders en leerlingen om het nu anders te doen.”

Video: atv

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio