Jani kroont fashionista’s tot ‘Shopping Queens’: “Vrouwen tot alles in staat om te winnen”

Jani geeft de stijlvolste kandidaat elke week een gouden omslag met daarin een mooie prijs. Foto: vijf

Jani kroont fashionista’s tot ‘Shopping Queens’: “Vrouwen tot alles in staat om te winnen”

Print

Stylist Jani Kazaltzis en vrouwenzender Vijf hebben met het nieuwe programma Shopping Queens de doos van Pandora geopend: de wedstrijd waarin vier dames binnen de tijd en met een beperkt budget een outfit bij elkaar moeten winkelen, brengt bij een aantal kandidates een competitiebeest boven dat tot álles in staat is om te winnen.

Nog dit voorjaar is op Vijf Shopping Queens te zien, een dagelijks programma waarin elke week vier vrouwen 300 euro en drie uur de tijd krijgen om de perfecte outfit bij elkaar te winkelen. Die presenteren ze op een catwalk, terwijl stylist Jani stiekem meekijkt. Op de vierde dag verrast hij de dames met een gouden omslag met de hoofdprijs en een kroontje.

Met achthonderd inschrijvingen in amper tien dagen was het voor Vijf meteen duidelijk dat heel wat vrouwen stonden te springen om shopping queen te worden, maar de zender kon niet voorspellen hoe hard sommige dames het spel zouden spelen. “Je hebt er die zonder blikken of blozen korting vragen in de winkels om toch maar binnen budget te blijven. Wij gaan dat niet verbieden”, zegt Barbara Salomon van Vijf.

Erger zijn de dames die er alles aan doen om te weten te komen in welke stad ze moeten gaan winkelen. De zender houdt dat angstvallig geheim, want het is niet de bedoeling dat kandidates op voorhand winkels bezoeken en collecties bekijken. “De deelneemsters weten maximaal twee uur op voorhand in welke stad de opnames plaatsvinden. Sommigen proberen die informatie los te peuteren bij de productie, bellen winkels of zoeken op sociale media. Daar gaan ze niets vinden: we hebben aan alle kandidates gevraagd om niets op sociale media te zetten.”

Om de eer

Dat de vrouwen zo in de wedstrijd zouden opgaan, hadden ze bij Vijf niet verwacht. De winnares van elk duel mag een weekend naar Amsterdam met een Fiat 500 en een cheque van 500 euro, maar dat lijkt van ondergeschikt belang: “Wij hebben de indruk dat het die vrouwen vooral om de eer gaat. Zij willen aan het einde van de week de zegen van Jani krijgen én de titel van shopping queen.”

MEEST RECENT