Amerikaan wordt live op facebook neergeschoten door politie

Print

In de Verenigde Staten is opnieuw een zwarte man neergeschoten door de politie. Rodney James Hess werd in Tennessee door de politie tegengehouden wegens vreemd rijgedrag. Rodney besloot live te gaan op Facebook, maar de situatie liep uit de hand en Rodney werd beschoten. Dat terwijl zijn familie en verloofde alles live konden volgen.

Volgens zijn familie leed Rodney aan een psychische aandoening, wat zijn onvoorspelbaar gedrag zou kunnen verklaren. Volgens de politie probeerde hij tweemaal op de agenten in te rijden, waarop ze besloten hun wapen te gebruiken. Amper een kwartiertje eerder had hij overigens al een andere video gemaakt. Daarin stond hij naast de snelweg tegen zichzelf te praten en kwam hij verward over.

In zijn laatste video zie je hoe Hess tegen de agenten blijft herhalen om ‘hogere bevelhebbers’ te spreken. Waarna na wat vreemde camerabewegingen wordt geschoten. Rodney schreeuwt het uit en zijn telefoon valt op de grond. De man werd nog naar het ziekenhuis gebracht , maar daar overleed hij.

Zijn verloofde Johnisha Provost liet weten dat Rodney zeker ‘niet op een zelfmoordmissie was.’ ,”Hij kreeg zijn hoofd niet op orde, daarom vroeg hij om hogere bevelhebbers. Ik heb hem altijd gezegd in zo’n situatie om een hoger iemand te vragen.’’ Zijn overlijden wordt onderzocht door de politie van Tennessee.

MEEST RECENT